O aeronavă a Forțelor Aeriene Române acționează la stingerea unui incendiu forestier din județul Maramureș

O aeronavă C-27J Spartan aparținând Forțelor Aeriene Române, configurată pentru stingerea incendiilor, efectuează, începând cu data de 28 august, misiuni pentru stingerea incendiului forestier izbucnit în zona Vișeul de Sus din județul Maramureş.

Astfel, duminică, 28 august, au fost executate patru misiuni de stingere a incendiului, iar luni, 29 august, aeronava a mai executat încă trei misiuni.

În funcție de situația concretă din teren, Forțele Aeriene Române sunt pregătite să continue această misiunea aeriană care se desfășoară la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

În comunicatul oficial transmis de Comandamentul Forțelor Aerien se precizează că, în configurația pentru stingerea incendiilor, aeronavele C-27J Spartan pot transporta 6.000 de litri de apă (șase containere a câte 1.000 litri fiecare) la fiecare trecere. 

Acest tip de aeronave au început să acționeze în România din 2017, până în prezent fiind utilizate pentru stingerea mai multor incendii de pădure din județele Mehedinți, Alba, Hunedoara și Buzău. 

De asemenea, aeronavele au participat și la trei misiuni internaționale, în Grecia (iulie 2018), Macedonia de Nord (august 2021) și Slovenia (iulie 2022), după cum se precizează în comunicatul oficial.

Forțele Aeriene Române dețin în prezent șapte aeronave de transport C-27J Spartan. Acestea au fost achiziționate în perioada 2010-2015 de la producătorul italian Alenia Aeronautica și sunt exploatate de Baza 90 Transport Aerian care operează în secțiunea militară a Aeroportului Internațional Henri Coandă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel