O a patra navă de desant a Marinei ruse ar fi fost trimisă spre Siria

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Marea navă de desant Novocherkassk a Marinei ruse a trecut Bosforul și a intrat în Marea Mediterană, precizează cotidianul rus Komersant.

Probabil, nava se îndreaptă spre portul sirian Tartus. De la sfârșitul lunii februarie, fregatele amiralul Makarov și amiralul Grigorovici, precum și nava mare de desant Orsk a Flotei ruse din Marea Neagră, au fost deja trimise în Siria.

Informații despre trecerea prin strâmtoarea Bosfoar a navei ruse de desant Novocherkassk au fost publicate de contul de Twitter Yoruk Isik, care urmărește activitatea navală militară din strâmtoare.

Consolidarea grupării navale ruse din Marea Mediterană are loc pe fondul agravării accentuate a situaţiei din regiunea Idlib, nord-vestul Siriei, unde în urma loviturilor aeriene ale aviaţiei siriene au fost ucişi joi cel puţin 34 de soldaţi turci. 

Potrivit acestuia, nava poartă o „sarcină grea". Nava de desant era însoțită de navele pazei de coastă ale Turciei. O altă fregată rusă, amiral Essen îndeplinește sarcini în Marea Mediterană, încă din decembrie 2019.

Reamintim că la începutul anului, conflictul dintre militarii sirieni și turci a escaladat în provincial siriana Idlib. În cursul zilei de joi, cel puțin 34 de soldați turci au fost ucişi și alți zeci au fost grav răniți după ce armata siriană a întreprins un atac asupra lor.

Amintim că, două avioane de luptă siriene Sukhoi SU-24 au fost doborâte duminică de aviaţia turcă, în timp ce Damascul susţine că Siria la rândul ei a doborât trei drone turceşti. Duminică după-amiază armata turcă a bombardat şi a scos din uz aeroportul militar sirian de la Nayrab, în provincia Alep.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel