Nu numai nava de desant Orsk a fost distrusă. Forțele Armate Ucrainene au avariat încă trei nave rusești în Berdiansk

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe lângă marea navă de desant Orsk, pe care armata ucraineană a reușit să o distrugă în această dimineaţă în apropierea portului Berdiansk, au fost avariate și alte trei nave ale forţelor ruse de ocupaţie, precizează mai multe surse mass-media ucrainene.

Această informaţie a fost anunțata de bloggerul ucrainean și ofițer al Forțelor Armate ale Ucrainei, Anatoli Ştefan, pe pagina sa de Facebook, precizează publicaţia ucraineană Shotam.

Potrivit acestuia, după atacul asupra navei Orsk, un incendiu a izbucnit şi pe marea navă de desant Saratov, iar alte două nave - Kunikov și Novocherkassk - au fost, de asemenea, serios avariate.

Anatoli Ştefan a dat asigurări că toate navele ocupanţilor (n.a. forţele ruse) au suferit pierderi în rândul echipajelor. În prezent, ofițerul ucraineana raportează că în urma incidentului din portul Berdiansk, 11 militari ruşi au fost răniţi, iar alţi trei au fost ucişi.

Reamintim că, lângă portul Berdiansk, în dimineața zilei de 24 martie, Marina Forțelor Armate ale Ucrainei a  distrus  marea navă de desant Orsk a trupelor ruse.

Analiştii militari ucraineni ai publicaţiei Defense Express precizează că forţele ruse de ocupaţie au încercat să folosească portul Berdyansk ca „bază de lansare” pentru o posibilă misiune navală de desant în apropiere de Mariupol.

Dar, atacul Forțelor Armate Ucrainene din această dimineaţă asupra infrastructurii militare a trupelor ruse din portul Berdyansk,  a zădărnicit pentru o perioadă intenţia forţelor ruse de ocupaţie de a recurge la o misiune navală de desant asupra oraşului port Mariupol.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel