Noul sistem de recuperare al aeronavelor pe portavion a primit undă verde

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Cel mai nou sistem de aviație Advanced Arresting Gear (AAG) al Marinei, dezvoltat de General Atomics, a primit undă verde de montaj pentru a recupera toate aeronavele care aterizează pe portavione, conform Aircraft Recovery Bulletin (ARB) lansat în 2 august.

AAG este un sistem turbo-electric conceput pentru decelerarea controlată și fiabilă a aeronavelor la aterizarea pe portavion. Potrivit site-ului General Atomics, sistemul AAG oferă avantaje semnificative față de sistemele de recuperare actuale:

Disponibilitate și marje de siguranță mai mare
Capacitatea operațională mai mare de a recupera avioanele
Reducerea manevrelor și întreținerea
Alerte de autodiagnosticare și întreținere


ARB-urile acordă aprobarea pentru avioanele cu elice: C-2A Greyhound, E-2C Hawkeye și E-2D Advanced Hawkeye  dar și pentru jet-urile F / A-18E / F Super Hornet și E / A-18G Growler pentru a efectua operațiuni de zbor la bordul USS Gerald R Ford (CVN 78).

„Întreaga echipă a făcut o treabă extraordinară accelerând programul și dovedind provocările”, a declarat căpitanul Ken Sterbenz, manager de program pentru biroul de lansare și recuperare a aeronavelor (PMA-251). „Această realizare este un alt pas semnificativ către asigurarea că sistemul poate susține avioanele.”

ARB-urile sunt documente cu instrucțiuni oficiale ale Marinei care identifică greutățile și viteza de angajare, împreună cu alte informații necesare pentru a autoriza recuperarea la bordul navei a aeronavelor.

Mii de testări

 (w670)

„Eliberarea ARB semnifică „aprobarea comandamentului Naval Air Systems Command” pentru sistemul AAG pentru a recupera în siguranță aceste aeronave tip / model / serie la bordul celei mai noi clase de portavioane ale Marinei”, a declarat Jeff Mclean, director adjunct de programe pentru AAG System.

Echipa, în colaborare cu antreprenorul general General Atomics, continuă să execute testele necesare pentru dezvoltarea sistemelor la baza de testare pe uscat situate la baza comună McGuire-Dix-Lakehurst, New Jersey.

Mclean a adăugat că testarea cuprinzătoare a noilor sisteme precum AAG este esențială și nu numai că asigură tehnologia dar respectă și cerințele Marinei, și asigură siguranța operațională în cadrul flotei.

Înainte de generarea ARB echipa a efectuat mai mult de 2.500 de recuperări de machete de avioane și 1.420 de recuperări cu avionul cu echipaj.

„Ritmul testării sistemului a fost solicitant și a necesitat o echipă numeroasă care să își îndeplinească îndatoririle în condiții dificile și în toate tipurile de vreme pentru a face față etapelor critice ale programului care au dus la aceste aprobări ARB”, a declarat Mclean.

Vezi și: F/A-18E Super Hornet, prăbușit în SUA. US Navy a confirmat moartea pilotului

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel