Noul radar rusesc din Crimeea va supraveghea Marea Mediterană și partea centrală a Oceanului Atlantic

Ionel Copcea |
Data publicării:

Reprezentantul constructorului general al Sistemului de avertizare timpurie asupra unui atac cu rachete (SPRN) din Federația Rusă, Serghei Boev, a declarat, pe 20.07.2021, în cadrul salonului de aviație MAKS-2021, că noua stație de radiolocație de tip Voronezh-M de lângă Sevastopol, “va vedea” Marea Mediterană și partea centrală a Oceanului Atlantic.

“În Crimeea, va fi construită o stație de radiolocație, care va lucra în gama undelor metrice. Aceasta va întări capabilitățile stației de la Armavir și va permite supravegherea unei zone vaste, care va include Marea Mediterană, nordul Africii și centrul Oceanului Atlantic”, a menționat Boev.

După cum a precizat constructorul general al SPRN, “documentația privind construirea stației de radiolocație în Crimeea a fost aprobată”.

Potrivit lui Boev, noua stație de radiolocație, dezvoltată de Institutul radiotehnic academician A.Mints, va controla lansările de rachete din aceste zone, inclusiv ale celor intercontinentale.

“În cadrul proiectului, va continua realizarea concepției unui câmp de radiolocație continuu, cu bandă dublă. Radarul va avea o matrice de antene digitale în fază și va avea o protecție mai mare împotriva bruiajului”, a spus constructorul general.

Pe 03 iulie 2020, comandantul-șef al Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, Serghei Surovikin, a declarat că noua stație de radiolocație de lângă Sevastopol va fi finalizată în anul 2024.

“Având în vedere faptul că direcția sud-vest este periculoasă în ceea ce privește lansările de rachete, s-a decis construirea unei stații de radiolocație în gama undelor metrice la Sevastopol, cu termen de finalizare în anul 2024”, a menționat atunci Surovikin.

În luna aprilie 2021, au fost anunțate planurile de începere, în scurt timp, a lucrărilor la construcția fundației stației de radiolocație.

Anterior, Boev a declarat pentru Interfax că noua stație de radiolocație Voronezh va înlocui radarul învechit Dnepr de lângă Sevastopol.

“Noua stație va aparține unei alte generații și va avea alte capabilități”, a spus Boev.

Comentariul autorului: Potrivit planurilor curente ale conducerii Ministerului rus al Apărării, Sistemul de avertizare timpurie asupra unui atac cu rachete va fi complet finalizat în anul 2024.

Acesta va include o componentă terestră, cu 10 stații de radiolocație de tip Voronezh, și o componentă spațială, cu 10 sateliți de tip Tundra.

În prezent, în serviciul de luptă al Forțelor Aerocosmice se află șapte stații de radiolocație de tip Voronezh, care lucrează în diverse game de unde și care sunt dislocate în Regiunile Leningrad, Kaliningrad, Irkutsk și Orenburg, precum și în Ținuturile Altay, Krasnodar și Krasnoyarsk. De asemenea, alte două stații se află în construcție la Murmansk și Vorkuta.  

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel