Noul lider al ISIS, Abu Yaser Al-Issawi, a fost ucis în Irak

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Prim-ministrul irakian Mustafa al-Kadhimi a anunțat că joi forțele de securitate l-au ucis pe noul comandant al ISIS/Daesh.

„Am promis și am făcut. Mi-am dat cuvântul să-i urmăresc pe teroriștii Daesh. Le-am dat un răspuns zdrobitor. Forțele noastre armate l-au eliminat pe noul comandant al ISIS/Daesh, Abu Yaser Al-Issawi ca parte a unei operațiuni conduse de serviciile de informații”, a spus el într-un tweet, transmite Anadolu.

Al-Kadhimi nu a furnizat mai multe detalii despre operațiunea care a dus la uciderea lui Al-Issawi.

2. -imagine fara descriere- (abu-yaser-al-issawi-isis_16734200.jpg)

Irakul și-a intensificat campania de urmărire a membrilor ISIS/Daesh în ultimele zile după cele două atacuri sinucigașe din capitala Bagdad, și care au fost revendicate de Daesh și care au ucis cel puțin 32 de persoane și au rănit alte 110.

Coaliţia care luptă împotriva grupării Stat Islamic (SI) a anunţat vineri că Abu Yaser Al-Issawi, cel mai important lider al grupării jihadiste în Irak, a fost ucis într-un raid aerian întreprins miercuri în nordul ţării, transmite dpa.

'Abu Yaser Al-Issawi, cel mai important lider al Daesh în Irak, a fost ucis în cursul unui raid aerian în apropiere de Kirkuk, la 27 ianuarie', a declarat purtătorul de cuvânt al coaliţiei conduse de SUA, Wayne Marotto, folosind acronimul arab al SI.

Abu Yaser Al-Issawi a fost omorât într-o operaţiune comună a Irakului şi coaliţiei, în care au fost ucişi zece terorişti islamişti, a indicat purtătorul de cuvânt.

'Moartea lui Yaser este încă o lovitură semnificativă dată eforturilor de resurgenţă a Daesh în Irak', a adăugat Marotto pe Twitter.

În iunie 2014, grupul terorist Daesh/ISIS a capturat provinciile Mosul, Salahuddin și Anbar și părți din provinciile Diyala și Kirkuk. Teritoriile au fost recucerite în decembrie 2017 de forțele irakiene cu sprijinul unei coaliții internaționale conduse de SUA.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel