Primele imagini cu noul avion al Rusiei dezvoltat de Sukhoi indică o combinație între Su-57 și F-35

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Cu două zile înainte de începerea salonului de aviație MAKS-2021 de la Zhukovsky (Regiunea Moscova), unde va fi prezentat oficial, e 18.07.2021, pe Internet, au apărut primele fotografii cu noul avion de vânătoare rusesc. Anterior, acesta a fost fotografiat și filmat numai învelit cu o prelată neagră.

Noile imagini arată faptul că nu ar fi vorba despre o machetă, ci despre un avion de vânătoare real, ce pare de generația a cincea, dezvoltat de compania Sukhoi, cu un singur motor și cu un singur loc, ce urmează să fie prezentat în perioada 20-25 iulie. Caracteristicile sale exterioare arată că aeronava este o combinație între Su-57 și F-35.

Din cadrele făcute publice rezultă faptul că avionul nu are puncte de prindere exterioare pentru armamente, dar dispune de compartimente interne impresionante pentru acestea.

În același timp, a fost confirmată prezența unei prize de aer sub fuselaj, care este similară cu cea apărută într-o fotografie publicată de agenția RBK în luna decembrie 2020, care înfățișa fragmentul unui model de aeronavă aflat pe desktopul vicepremierului rus, Yuri Borisov.

Deocamdată, nu se știe dacă avionul va efectua și un zbor demonstrativ. Specialiștii ruși au amplasat aeronava în pavilionul acoperit de pe aerodromul Zhukovsky.

Corporația de stat Rostec a publicat anterior imagini cu stația de localizare optică a noului avion, în oglinzile căreia apare distrugătorul britanic HMS Defender, care a încălcat frontiera maritimă a Federației Ruse pe 23 iunie.

 

Rușii vor ca noul avion să concureze pe piața externă cu F-35

 

Experții ruși apreciază că noul avion ușor de vânătoare din Federația Rusă va fi foarte căutat pe piețele externe, deoarece ar trebui să fie mult mai ieftin decât aeronavele similare de tip greu.

Comentariul autorului: În noaptea de 18 spre 19 iulie, și compania de stat Rostec a publicat pe canalul său de You Tube un scurt material video, în care este surprins aspectul exterior al prototipului noului avion de vânătoare ușor de generația a cincea dezvoltat de compania Sukhoi.

Din acesta rezultă că aeronava are numărul de bord 75 albastru și numărul de înregistrare RF-00075.

Trebuie precizat și faptul că partea rusă estimează că noul avion de vânătoare va deveni un concurent serios pentru avionul de vânătoare american de tip F-35. Datorită caracteristicilor tehnice foarte bune și a prețului redus, rușii așteaptă ca aeronava să fie solicitată de partenerii Federației Ruse în domeniul cooperării tehnico-militare.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel