Nouă rundă de discuții între militarii greci și turci la sediul NATO

Eduard Pascu |
Data publicării:

La sediul NATO din Bruxelles a avut loc încă o rundă de discuții tehnice, militare, între reprezentanții Greciei și ai Turciei pentru a evita producerea unui eveniment nedorit.

Delegațiile militare turce și grecești au ținut joi cea de-a patra întâlnire tehnică la sediul NATO pentru a discuta despre modalitățile de reducere a riscului unui incident pe fondul creșterii tensiunilor în estul Mediteranei, potrivit Ministerului Apărării Naționale turce.

Discuțiile purtate la Bruxelles au fost planificate după o întâlnire între președintele turc Recep Tayyip Erdogan și secretarul general NATO Jens Stoltenberg, transmite Anadolu.

Următoarea ședință este programată să aibă loc pe 24 septembrie, a transmis Ministerul Apărării din Turcia, după încheierea ședinței.

Grecia a contestat activitățile actuale de explorare efectuate de Turcia în estul Mediteranei. Turcia, țara cu cea mai lungă coastă din Marea Mediterană, a trimis nave de foraj pentru explorare pe platforma sa continentală, invocând faptul că Ankara și Republica Turcă a Ciprului de Nord au drepturi în regiune.

Dialogul despre partajarea echitabilă a resurselor va fi un câștig pentru toate părțile, spun oficialii turci.

Citește și: Pe fondul neînţelegerilor cu Turcia, Grecia vrea cât mai repede avioane Rafale

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel