Nouă rundă de discuții între militarii greci și turci la sediul NATO

Eduard Pascu / 17 sep 2020 / 16:25

La sediul NATO din Bruxelles a avut loc încă o rundă de discuții tehnice, militare, între reprezentanții Greciei și ai Turciei pentru a evita producerea unui eveniment nedorit.

Delegațiile militare turce și grecești au ținut joi cea de-a patra întâlnire tehnică la sediul NATO pentru a discuta despre modalitățile de reducere a riscului unui incident pe fondul creșterii tensiunilor în estul Mediteranei, potrivit Ministerului Apărării Naționale turce.

Discuțiile purtate la Bruxelles au fost planificate după o întâlnire între președintele turc Recep Tayyip Erdogan și secretarul general NATO Jens Stoltenberg, transmite Anadolu.

Următoarea ședință este programată să aibă loc pe 24 septembrie, a transmis Ministerul Apărării din Turcia, după încheierea ședinței.

Grecia a contestat activitățile actuale de explorare efectuate de Turcia în estul Mediteranei. Turcia, țara cu cea mai lungă coastă din Marea Mediterană, a trimis nave de foraj pentru explorare pe platforma sa continentală, invocând faptul că Ankara și Republica Turcă a Ciprului de Nord au drepturi în regiune.

Dialogul despre partajarea echitabilă a resurselor va fi un câștig pentru toate părțile, spun oficialii turci.

Citește și: Pe fondul neînţelegerilor cu Turcia, Grecia vrea cât mai repede avioane Rafale

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy