Nou sistem de avertizare contra rachetelor, montat pe avioanele F-16 ale US Air Force

Eduard Pascu |
Data publicării:

Compania israeliană de electronice de apărare Elbit Systems a primit un contract de 471,6 milioane de dolari pentru instalarea unui nou sistem cu infraroșu de avertizare împotriva rachetelor pentru avioanele de luptă F-16 ale US Air Force, se arată într-un comunicat al Departamentului Apărării din SUA, transmite defence blog.

Instalarea noului sistem se va face la uzina Fort Worth din Texas, și este de așteptat să fie finalizată până în februarie 2030.

Sistemul se bazează pe Next Generation IR Passive Airborne Warning Systems sau PAWS pentru avioanele F-16. Compania spune pe site-ul de prezentare că familia de sisteme PAWS reprezintă o soluție globală pentru toate platformele aeriene - cu aripi fixe și rotative, militare sau civile, inclusiv petroliere, avioane VIP-uri și altele. Rata de supraviețuire a avioanelor care au acest echipament este îmbunătățită în mod semnificativ prin faptul că sunt avertizate din timp cu privire la prezența rachetelor amenințătoare și prin gestionarea automată a tuturor tipurilor de măsuri aplicabile disponibile la bord.

PAWS oferă o protecție de ultimă oră împotriva celor mai provocatoare amenințări moderne dar și viitoare cu care se confruntă aernoavele militare în zonele de război. Folosind algoritmi de procesare a semnalului, sistemele detectează și urmăresc rachetele, le identifică pe cele amenințătoare, alertează echipajul cu semnale de avertizare audio-vizuale, inițiază distribuirea în timp util a contramăsurilor către o rachetă care se apropie.

Sistemele PAWS funcționează fie ca sistem autonom, independent, fie ca parte a unei suite Electronic - Warfare complete. 

Vezi și: Blocarea IAR-99 'Super Șoim', esențial în programul F-16, o 'mare frustrare' pentru România

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel