Un nou moment de cotitură. Ucraina anunță o nouă ofensivă majoră în primăvară (Budanov)

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Șeful Direcției Principale de Informații a Ucrainei, Kirillo Budanov, a declarat că forțele Kievului plănuiesc o ofensivă majoră pentru primăvară.

Șeful GUR, Kirillo Budanov, prognozează, într-un interviu pentru ABCNews ca luptele din martie vo fi „cele mai fierbinți”.

Potrivit oficialului ucrainean, Ucraina plănuiește o ofensivă serioasă în primăvară și „acest lucru se va desfășura pe întreg teritoriul Ucrainei, de la Crimeea până la Donbas”.

„Scopul nostru și îl vom atinge este să ne întoarcem la granițele anului 1991, întrucât Ucraina este recunoscută de toate subiectele dreptului internațional”, a subliniat el.

De asemenea, șeful GUR nu a exclus noi lovituri pe teritoriul Rusiei, dar a refuzat să admită în mod expres că Ucraina se află în spatele lor.

Kirilo Budanov / youtube, pravda

El a adăugat că atacurile vor avea loc „din ce în ce mai adânc” în interiorul Rusiei, dar va putea comenta cine a efectuat aceste lovituri abia după încheierea războiului.

Generalul a spus că  China, conform informațiilor ucrainene, nu va transfera  nicio armă Rusiei, iar Iranul nu a furnizat până acum nicio rachetă ocupanților.

Budanov a mai spus că există mai multe scenarii despre viitorul Rusiei, dar nu trebuie să ne temem de transformarea acesteia, deoarece întreaga lume va beneficia.  

Ofițerul de informații a subliniat că Rusia nu mai reprezintă o amenințare militară, iar poveștile despre potențialul său sunt doar ficțiune.

Putin înțelege că  Rusia are mari probleme și, prin urmare, el și anturajul său încearcă să se absolve de responsabilitatea  pentru războiul împotriva Ucrainei, a spus Budanov.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel