UPDATE. Atac masiv în Ucraina. Forțele ruse au lansat circa 70 de rachete și au ridicat de la sol bombardiere strategice Tu-95

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia ar fi ridicat bombardiere strategice Tu-95 în aer, pentru o posibilă lovitură cu rachete. Începând cu ora 13:20, au avut loc cel puțin 15 lansări de rachete rusești.

UPDATE 19.35: Rusia a lansat circa 70 de rachete de croazieră în raidul de miercuri ce a ţintit din nou infrastructuri energetice ale Ucrainei, 51 dintre ele fiind doborâte.

''În total, au fost trase circa 70 de rachete de croazieră Kh-101/Kh-555 şi Kalibr. Forţele de apărare antiaeriană au distrus 51 de rachete. În plus, cinci drone kamikaze de tip Lancet au fost distruse în sudul ţării'', se arată în mesajul armatei ucrainene.

Potrivit armatei, 31 de rachete au ţintit Kievul', iar dintre acestea 21 au fost doborâte, a declarat primarul capitalei Kiev, Vitali Kliciko.

UPDATE, ora 16.40: Energoatom a declarat că, din cauza scăderii frecvenței în sistemul energetic al Ucrainei la centralele nucleare Rivne, Sud Ucraina și Hmelniţki, a fost activată protecția de urgență, în urma căreia toate unitățile de alimentare au fost deconectate automat. 

***

Șeful regiunii Mîkolaiv, Vitali Kim, a avertizat pe Telegram că vor fi noi atacuri cu rachete în Ucraina. ”Vor fi lansări de rachete, vă spun eu Nouă aeronave de tip Tu-95 au decolat”, declara, în jurul orei 12, Vitali Kim.

Începând cu ora 13:14 , a fost anunțată o alertă aeriană pe teritoriul Ucrainei.

Potrivit datelor preliminare ale Forțelor Aeriene, de la ora 13.20, au fost înregistrate cel puțin 15 lansări de rachete rusești, relatează NV.

Forțele ucrainene de Apărare Aeriană au fost activate în multe regiuni ( Vinița , Poltava, Mîkolaiv).

Protecție în caz de urgență. Toate unitățile de alimentare ale centralelor nucleare Rivne, Ucraina de Sud (Pivdenukrainsk) și Hmelniţkiau fost deconectate.

Mai multe unităţi ale centralei nucleare Pivdenukrainsk, din sudul Ucrainei, precum şi ale centralei nucleare Hmelniţki, din partea de vest a ţării, au fost deconectate miercuri în urma noului atac rusesc cu rachete asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, transmite și Reuters.

La Kiev, conform informațiilor preliminare, o persoană a fost rănită, potrivit primăriei capitalei ucrainene.

''La ora actuală, o parte din oraş nu are electricitate. A fost oprită şi furnizarea apei (...) Facem tot posibilul să restabilim electricitatea şi apa în seara aceasta'', a mai spus Klitschko

Potrivit unui bilanţ preliminar al victimelor anunţat de primarul Kliciko, noul atac rusesc a provocat la Kiev trei morţi şi 11 răniţi

Primarul din Lviv a raportat și el o întrerupere a curentului în întreg orașul.

În regiunea Vinița inamicul bombardează obiecte de infrastructură critică, declară și șeful administrației regionale.

 

Estul Ucrainei și întreaga Moldovă vor rămâne fără electricitate

 

Bombardamentele de astăzi au dus la deconectarea rețelei R. Moldova de la sursele din Ucraina.

Locuitorii Republicii Moldova s-au pomenit miercuri, 23 noiembrie, începând cu ora 14:25 aproximativ, fără curent electric. Mai multe localități din R. Moldova au rămas fără curent electiv. Potrivit viceprim-ministrului Republicii Moldova Andrei Spînu, care ocupă şi funcţia de ministrul al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a precizat că deconectările de la sistemul energetic au loc urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel