Norvegia va trimite arme în Ucraina, într-o schimbare de politică

Anca Murgoci |
Data publicării:
Ucraina
Ucraina

Norvegia va trimite arme în Ucraina, într-o schimbare de politică.

Guvernul norvegian va trimite arme în Ucraina, a anunţat luni într-un comunicat. Decizia răstoarnă o politică norvegiană în vigoare încă din anii 1950 de a nu trimite arme către ţările non-NATO care se află în război sau riscă să intre în conflict armat, consemnează Reuters. Conform comunicatului guvernului, Norvegia va dona până la 2.000 de arme antitanc M72.

''Norvegia are politici stricte în ceea ce priveşte exporturile de echipamente militare, dar Ucraina se confruntă acum cu circumstanţe extraordinare'', a declarat premierul Jonas Gahr Stoere.

 

Duminică, Norvegia a anunţat că îşi va retrage fondul său suveran de investiţii, cel mai mare din lume, din Rusia şi a promis că va trimite căşti de protecţie, veste antiglonţ şi alte echipamente Ucrainei, conform Agerpres.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel