Norvegia a folosit avioanele F-35 într-o misiune de interceptare a unor bombardiere rusești (Foto)

DefenseRomania Team / 29 oct 2021 / 10:15

Avioanele F-16 și F-35 ale Forțelor Aeriene Regale Norvegiene au interceptat un grup mare de bombardiere și avioane de luptă ruseşti, în largul coastei de nord a Norvegiei, pe 27 octombrie.

Grupul rus de aeronave era format din două bombardiere strategice Tupolev Tu-160 (indicativ NATO: Blackjack), avioane de luptă MiG-31 Foxhounds și SU-24 Fencers și un avion de recunoaștere A-50 Mainstay. 

Potrivit publicaţiei Air Live.net, aeronavele militare ruse nu şi-au făcut cunoscut planul de zbor, nici nu au luat contact cu controlul civil al traficului aerian, preferând să zboare cu transponderele oprite, prezentând un risc pentru alți utilizatori ai spaţiului aerian.

Potrivit Ministerului norvegian al Apărării, operațiunea din 27 octombrie a fost o premieră, deoarece este pentru prima dată când două avioane F-35 ale Forțelor Aeriene Regale Norvegiene, de la baza Aeriană Evenes, interceptează aeronave rusești.

Potrivit NATO, introducerea aeronavelor F-35-urilor în sistemul NATO de poliție aeriană este o schimbare importantă pentru capacitățile Alianței.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy