Norvegia a decis soarta fregatei KNM Helge Ingstad, scufundată de un petrolier cu care a intrat în coliziune

DefenseRomania Team / 20 ian 2021 / 20:01
Fregata KNM Helge Ingstad, scufundată după coliziunea cu un petrolier. Sursă foto: Twtitter Coastal Administration
Fregata KNM Helge Ingstad, scufundată după coliziunea cu un petrolier. Sursă foto: Twtitter Coastal Administration

În 2018 Marina Norvegiei primea o lovitură cu consecințe importante pentru capabilitățile de apărare: Fregata KNM Helge Ingstad s-a scufundat ca urmare a unei coliziuni cu un petrolier maltez.

Incidentul a avut loc în fiordul Hjeltefjorden, în apropiere de orașul Bergen. Coliziunea dintre fregata norvegiană KNM Helge Ingstad și petrolierul maltez a avut loc în 2018. După accident, fregata a fost dusă în apropierea țărmului pentru a evita scufundarea ei în ape adânci. 

Toți cei 137 de membri echipajului au fost evacuați la vremea respectivă, 8 suferind răni minore. Petrolierul maltez Sola TS, cel implicat în incident, a reușit să ajungă la mal fără nicio problemă. 

Valoarea fregatei norvegiene KNM Helge Ingstad era estimată la aproximativ 360 de milioane de euro iar în momentul accidentului, aceasta se întorcea de la un exercițiu NATO.

Ulterior, fregata s-a scufundat, iar în 2019 a fost scoasă din apă de două macarale uriașe și dusă într-un doc al armatei.

Grecii de la Ptisidiastima scriu că Norvegia a decis în aceste zile ca nava să fie dezmembrată. De pe ea au fost recuperate deja unele echipamente, precum torpilele anti-submarin.

Ministerul Apărării din Norvegia a luat o decizie finală și a decis ca fregata KNM Helge Ingstad să fie dezmembrată. Contractul a fost atribuit companiei Norscrap West AS, iar lucrările care vor fi gata până la finalul anului se vor face la sediul companiei din Hanoytangen.

Întreaga operațiune va costa aproximativ 5.8 milioane de euro, o parte din costuri fiind acoperite de vânzarea echipamentelor recuperate de pe navă și care se află în stare de funcționare.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy