Northrop Grumman construiește un centru de cercetare pentru înlocuirea rachetelor balistice LGM-30 Minuteman III

DefenseRomania Team / 28 aug 2019 / 10:49

Producătorul american de arme Northrop Grumman Corp va deschide un nou centru de cercetare, în apropierea Bazei Hill a US Air Force, pentru a servi ca viitor sediu pentru programul „Ground Based Strategic Deterrent” (GBSD), transmite defenceblog.

„Astăzi am pus bazele unei noi facilități în Utah pentru a demonstra angajamentul nostru față de US Air Force”, a trasmis, printr-un comunicat de presă, Compania Northrop Grumman, adăugând că "putem crea până la 2.500 de locuri de muncă în statul Utah."

„Ground Based Strategic Deterrent” (GBSD) este înlocuitorul sistemului de arme pentru rachete balistice intercontinentale LGM-30 Minuteman III (ICBM) care este îmbătrânit. 

(w670) 

US Air Force se axează pe dezvoltarea unui sistem de arme care să răspundă cerințelor actuale, având în același timp capacitatea de a aborda amenințările emergente până în 2075.

„Modernizarea sistemului actual ICBM este o prioritate de securitate națională”, a declarat președintele Northrop, Kathy Warden. 

Northrop Grumman este în prezent cea mai mare companie de securitate și apărare din Utah, cu peste 5.100 de angajați din întregul stat. Noul centru de cercetare este programat să fie finalizat până la jumătatea anului 2020.

Vezi și: Boeing s-a retras din programul rachetelor balistice Minuteman III

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy