Nord Stream 2. Trump: Germania va deveni un ”ostatic” al Rusiei

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Preşedintele american Donald Trump a spus că are în vedere impunerea de sancţiuni care ar viza gazoductul ruso-german Nord Stream 2 din Rusia spre Europa, avertizând că Germania ar putea deveni un "ostatic" al Moscovei, relatează miercuri dpa. 

"Analizăm această problemă", a spus Trump la Casa Albă întrebat de posibile sancţiuni. "Protejăm Germania de Rusia şi Rusia primeşte miliarde de dolari din Germania", a menţionat Trump. 

El a reluat criticile cu privire la eşecul Berlinului în calitate de membru al NATO de a aloca de 2% din PIB pentru cheltuielile din domeniul apărării. "Cred că Germania se expune unui dezavantaj imens", a apreciat Trump despre contractele din domeniul energiei, adăugând că dependenţa de Moscova '' chiar face din Germania un ostatic al Rusiei dacă într-adevăr se întâmplă lucruri care sunt rele''. 

Cu toate acestea, preşedintele SUA a subliniat că decizia este în cele din urmă a Berlinului. "Dacă ei doresc pot, aceasta este într-adevăr o decizie a Germaniei'', a apreciat Trump. 

Senatorii americani au propus deja o legislaţie care ar sancţiona indivizi şi nave care sunt implicate în proiectul Nord Stream 2 în cadrul eforturilor de a afecta exporturile ruseşti de energie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel