Nord-coreenii vin în Ucraina. Separatiștii pro-ruși din Donbas confirmă discuțiile avansate cu Coreea de Nord

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Liderul nord-coreean Kim Jong-un alături de soldați ai Coreei de Nord și veterani
Liderul nord-coreean Kim Jong-un alături de soldați ai Coreei de Nord și veterani

Ceea ce la început părea un simplu zvon se pare că prinde contur. Liderii separatiști pro-ruși din Donbas au confirmat oficial că există discuții avansate pentru ca mai mulți nord-coreeni să ajungă în Donbas.

Coreea de Nord nu își ascunde alianța cu Federația Rusă. După ce a recunoscut așa-zisele autoproclamate republici populare Donețk și Lugansk, regimul comunist de la Phenian negociază pentru trimite nord-coreeni în Donbas. Se pare că e vorba de muncitori „constructori” care vor asigura infrastructura și vor moderniza regiunea.

Acest lucru a fost confirmat chiar de Denis Pușlin, șeful așa-zisei republici populare Donețk. 

„Ministerul afacerilor externe al republicii populare Donețk negociază implicarea muncitorilor în reconstrucția republicii, inclusiv a celor din Coreea de Nord. (...) Constructorii nord-coreeni sunt calificați, sunt foarte disciplinați, harnici și au rezultate foarte bune”, a mai precizat Pușlin, citat de agenția de presă rusă Tass.

 

Luptători nord-coreeni „voluntari” deghizați în muncitori în Ucraina?

 

Mai mult, liderul separatist a anunțat că cele două republici stabilesc contacte diplomatice pentru a pune bazele primelor ambasade.

Cei de la Tass vorbesc de cinci „țări” care au recunoscut așa-zisele republici Doneț și Lugansk, dar în fond pe lângă Federația Rusă e vorba doar de două, celelalte două fiind și ele entități nerecunoscute internațional.

Astfel, în cercul select al statelor ori entităților separatiste care recunosc așa-zisele republici Donețk și Lugansk, se află lângă Rusia Coreea de Nord, Siria, Osetia de Sud și Abhazia.

Interesant e că liderul separatist confirmă negocierile cu Coreea de Nord, la doar câteva zile după ce propaganda rusă a anunțat pe canalul național că „există informații” potrivit cărora 100.000 de voluntari nord-coreeni sunt pregătiți să ajungă în Ucraina pentru a lua parte la confruntările dintre forțele de ocupație ruse și cele de apărare ucrainene.

Prezența exotică pe frontul ucrainean a nord-coreenilor, fie ei și deghizați în voluntari ori muncitori, ar însemna o implicare directă a regimului de la Phenian în conflict și e de așteptat să aibă consecințe majore în sistemul de relații internaționale.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel