Nord-coreenii continuă să producă material fisionabil

Sebastian Florea |
Data publicării:

Secretarul de stat Mike Pompeo informează Senatul SUA că nord-coreenii continuă să producă material fisionabil.

Coreea de Nord continuă să producă material fisionabil pentru bombe nucleare, a declarat miercuri secretarul de stat american, Mike Pompeo, în faţa comisiei pentru relaţii externe a Senatului SUA. Pompeo a confirmat o informaţie dezvăluită de senatorul democrat Ed Markey, precizează Reuters.

Şeful diplomaţiei de la Washington a refuzat să răspundă la întrebarea dacă nord-coreenii îşi continuă şi programul de dezvoltare a rachetelor balistice lansate de pe submarine. El nu a precizat nici dacă programul nuclear al Phenianului progresează în general. Pompeo s-a arătat dispus să ofere detalii, dacă este necesar, într-un context secretizat; el a sugerat că declaraţiile publice pe această temă nu ar fi benefice pentru 'o negociere complexă cu un adversar dificil'.

Secretarul de stat a informat comisia despre vizita sa în Coreea de Nord din 5-7 iulie, pentru negocieri în continuarea întâlnirii din 12 iunie a preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, cu liderul nord-coreean Kim Jong Un. Reuters menţionează că, deşi Trump consideră summitul de la Singapore un succes, persistă îndoieli privind angajamentul Coreei de Nord de a renunţa la programul de înarmare nucleară, care ameninţă Statele Unite.

După vizita la Phenian, Pompeo a declarat că s-au înregistrat progrese în problemele-cheie, dar nord-coreenii au acuzat ulterior delegaţia americană că a negociat cu metode 'gangstereşti'.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel