Nord-coreenii continuă să producă material fisionabil

Sebastian Florea / 26 iul 2018 / 08:20

Secretarul de stat Mike Pompeo informează Senatul SUA că nord-coreenii continuă să producă material fisionabil.

Coreea de Nord continuă să producă material fisionabil pentru bombe nucleare, a declarat miercuri secretarul de stat american, Mike Pompeo, în faţa comisiei pentru relaţii externe a Senatului SUA. Pompeo a confirmat o informaţie dezvăluită de senatorul democrat Ed Markey, precizează Reuters.

Şeful diplomaţiei de la Washington a refuzat să răspundă la întrebarea dacă nord-coreenii îşi continuă şi programul de dezvoltare a rachetelor balistice lansate de pe submarine. El nu a precizat nici dacă programul nuclear al Phenianului progresează în general. Pompeo s-a arătat dispus să ofere detalii, dacă este necesar, într-un context secretizat; el a sugerat că declaraţiile publice pe această temă nu ar fi benefice pentru 'o negociere complexă cu un adversar dificil'.

Secretarul de stat a informat comisia despre vizita sa în Coreea de Nord din 5-7 iulie, pentru negocieri în continuarea întâlnirii din 12 iunie a preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, cu liderul nord-coreean Kim Jong Un. Reuters menţionează că, deşi Trump consideră summitul de la Singapore un succes, persistă îndoieli privind angajamentul Coreei de Nord de a renunţa la programul de înarmare nucleară, care ameninţă Statele Unite.

După vizita la Phenian, Pompeo a declarat că s-au înregistrat progrese în problemele-cheie, dar nord-coreenii au acuzat ulterior delegaţia americană că a negociat cu metode 'gangstereşti'.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy