Noile submarine rusești din clasa Yasen-M vor fi dotate cu rachete de croazieră de tip Kalibr-M

Ionel Copcea |
Data publicării:

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 28.08.2020, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial prezentă la Forumul tehnico-militar internațional Armata-2020, că submarinele Voronezh și Vladivostok, a căror construcție a început pe 20 iulie la Sevmash, vor fi primele platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr-M.

„Noile submarine multirol vor fi purtătoare ale noilor rachete de croazieră Kalibr-M, cu o bătaie de peste 4.000 de kilometri”, a precizat sursa.

Potrivit declarațiilor acesteia, noile rachete Kalibr-M vor putea fi dotate fie cu focoase obișnuite explozive cu fragmentație, fie cu focoase nucleare. Sursa a menționat că „noile submarine vor fi mai bine pregătite pentru misiunea de descurajare strategică non-nucleară decât predecesoarele lor”.

Comentariul autorului: Potrivit datelor publice, până în prezent se cunoaște faptul că noua rachetă Kalibr-M se află în faza de dezvoltare, urmând să aibă o bătaie de aproximativ 4.500 de kilometri.

Achiziționarea noilor rachete de croazieră de acest tip este planificată în cadrul Programului federal pentru înzestrare pentru perioada 2018-2027. Specialiștii ruși apreciază că rachetele Kalibr-M vor fi livrate la trupe în partea a doua a implementării programului.

Se estimează că rachetele de croazieră cu bătaie crescută de tip Kalibr-M vor fi introduse în dotarea submarinelor și a navelor de luptă mari, de la fregată în sus.

Trebuie precizat faptul că noile submarine din clasa Yasen-M vor putea întrebuința și noile rachete hipersonice de tip Zircon.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel