Noile submarine din clasa Virginia ale US Navy vor avea cu 76% mai multă putere de foc și rachete hipersonice

Eduard Pascu |
Data publicării:

Cel mai modern submarin din clasa Virginia varianta Block V va avea mult mai multe rachete care pot fi transportate. De fapt, acest lucru îl va face un submarin cu rachete de croazieră (SSGN). Cu toate acestea, de pe această platformă nu vor fi eliminate sistemele clasice de luptă anti-navă, antisubmarin, de informații și transport forțe speciale, care oferă mai multă flexibilitate.

Cantitatea are o calitate a sa. Și când deții mai multe rachete este inevitabil o creștere masivă a capacităților de luptă ale US Navy, transmite Naval News

Submarinul Virginia Class este deja puternic înarmat. Fiecare poate transporta până la 37 de arme de dimensiunea unei torpile, precum rachete de croazieră Tomahawk. 12 dintre aceste sloturi se află în două sisteme verticale de lansare (VLS), cunoscute sub numele de tuburi de încărcare utilă Virginia. Noul lot de submarine Block V va adăuga încă 28 de sloturi în VLS-ul său. Aceasta reprezintă o creștere de 76% a armelor.

US Navy intenționează să construiască între 72 și 78 noi submarine de atac. Zece dintre acestea vor fi Virginia Block V, dintre care 8 vor fi puternic înarmate așa cum a fost descris mai sus, dar conform unui document înaintat Congresului și prezentat în US Naval Institute News, vor fi în total de 31 de submarine din clasa Virginia Block V puternic înarmate.

 

Despre clasa Virginia

 

Când a fost concepută inițial, Clasa Virginia a fost văzută ca o alternativă mai ieftină la Clasa Seawolf. Seawolf fusese proiectat în timpul Războiului Rece pentru a contracara ultimele submarine rusești. Dar tipurile rusești au fost în mare parte anulate (sau întârziate masiv) în perioada postbelică. Prin urmare, doar trei submarine Seawolf au fost construite în cele din urmă. Cu toate acestea, în timp ce Clasa Virginia era mai mică decât Seawolf, a profitat de noile tehnologii și a devenit el însuși un submarin de atac nuclear, un lider mondial.

Varianta Block II de la Virginia a continuat să se concentreze în mare măsură pe eficiența producției. Block III a dus acest lucru mai departe cu tehnici de construcție îmbunătățite. În același timp, au primit o nouă matrice de sonar principal în locul matricei sferice tradiționale de pe submarinele anterioare ale US Navy. Sistemul de lansare verticală a fost schimbat de la 12 tuburi simple la două ”containere multiple”.

Varianta Block IV, care este în mare parte încă în construcție, s-a concentrat din nou pe reducerea costurilor. Block V va fi diferit, cu un nou modul de arme și mai mulți senzori.

Acestea vor fi extinse cu adăugarea unei secțiuni de 25 de metri pentru a găzdui cele patru noi tuburi verticale de lansare. Fiecare dintre acestea va putea transporta 7 rachete Tomahawks. Noul VLS este denumit modulul de încărcare utilă Virginia și va fi, de asemenea, potrivit pentru viitoarele arme și sarcini utile alternative.

 

Submarinul din clasa Virginia din Block V va avea arme noi


Cele mai recente rachete Tomahawk, întâmplător cunoscute și sub numele de Block V, vor adăuga o capacitate anti-navă la modul de atac terestru existent. Se așteaptă ca acestea să fie operaționale înainte ca primul submarin Virginia V să intre în dotarea US Navy.

Deși neconfirmat este posibil ca noile submarine să fie înarmate cu noile rachete hipersonice. Nu este clar câte vor fi transportate în fiecare VLS, dar o presupunere rezonabilă este de trei bucăți. Deoarece Block V au mai multe sloturi VLS, pare firesc să fie printre primele submarine care transportă rachetele hipersonice. Cu un total de 6 tuburi VLS, acestea ar putea transporta o sarcină mixtă de, probabil, 12 rachete hipersonice (3 în fiecare dintre cele 4 tuburi din pupa) și 12 Tomahawks în tuburile din față.

Submarinele vor avea încă camera regulată pentru torpile (compartimentul de depozitare a armelor). Aceasta poate transporta cele mai recente versiuni ale familiei de torpile grele ADCAP (Advanced Capability). Este, de asemenea, probabil să poată transporta noua mină Hammerhead, care va înlocui vechea mină marină Mk.47, lansată de submarin (SLMM).

Hammerhead va permite lansarea sub acoperire a minelor de fund. Deși au mai puțin farmec decât rachetele, acestea reprezintă o capacitate deosebit de puternică. US Navy dezvoltă, de asemenea, o nouă mină care va combina tehnologiile de la dronele subacvatice cu minele de fund obișnuite. Cu alte cuvinte pot fi mutate unde și când este nevoie. Mai mult, mutarea acestora se face de la distanță, îmbunătățind astfel atât supraviețuirea, cât și flexibilitatea operațională.

 

Îmbunătățiri pentru sonare

 

Varianata Block V va  fi echipată cu sonare Large Vertical Array (LVA). Acestea sunt în plus față de cele șase ultra-moderne cu diafragmă largă (LWWAA), care sunt plasate de-a lungul submarinului. Există indicii că un LVA a fost montat recent la un submarin cu rachete balistice din clasa Ohio, USS Tennessee (SSBN-734).

Luate împreună, îmbunătățirile vor face din Block V cel mai puternic submarin de atac din istoria US Navy. Rămâne de văzut dacă vor primi în viitor denumirea clasică ”SSGN”, precum cele patru submarine din clasa Ohio echipate cu rachete de croazieră. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel