Noile Rafale nu vor beneficia de tehnologia 'stealth', dar Franța nu ia în calcul F-35

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Avion fracez de luptă de tip Rafale. Foto: Dassault Aviation
Avion fracez de luptă de tip Rafale. Foto: Dassault Aviation

Noile avioane Rafale, dezvoltate la standardul F4, nu vor beneficia de tehnologia ”stealth”, la nivelul F-35.

Chiar dacă noile Dassault Rafale F4 vor beneficia de tehnologie avansată, noile aeronave pe care Franța le va dezvolta nu vor beneficia de tehnologia ”stealth” de care se bucură avioanele americane de generația a V-a, F-35.

Potrivit celor de la National Interest, Franța încurajează în continuarea dezvoltarea industriei europene și nu luat niciodată în serios opțiunea de a achiziționa avioane F-35. În schimb, Parisul lucrează împreună cu Germania și alți parteneri aliați pentru dezvoltarea unui avion de luptă ”stealth” de generația a șasea. Este vorba despre proiectul FCAS (Future Combat Air System) care ar urma să fie implementat până în 2040. Noul avion ar urma să înlocuiască Rafale din Franța, Eurofighter Typhoon din Germania și F/A-18 Hornet din Spania.

Chiar dacă noile Rafale F4 nu vor beneficia de tehnologia ”stealth” de care se bucură F-35, Dassault va introduce capabilități  suplimentare similare cu F-35, scrie sursa citată.

Potrivit francezilor noul standard F4 va aduce un plus de conectivitate. Sistemul de senzori radar va fi modernizat. Totodată, noile Rafale vor avea îmbunătățiri semnificative și în ceea ce privește armamentul. Pe aeronavă vor putea fi integrate arme noi precum rachetele SCALP, ASMP sau MICA.

În luna ianuarie a acestui an, Franța a semnat un contract cu Dassault Aviation, în valoare de peste 2 miliarde de euro, pentru dezvoltarea standardului F4 pentru avioanele Rafale. Viitoarele avioane vor înlocui progresiv Mirage 2000, în timp ce avioanele mai vechi for fi actualizate la standardul F4.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel