Noile Rafale nu vor beneficia de tehnologia 'stealth', dar Franța nu ia în calcul F-35

Tudor Curtifan / 05 dec 2019 / 10:59

Noile avioane Rafale, dezvoltate la standardul F4, nu vor beneficia de tehnologia ”stealth”, la nivelul F-35.

Chiar dacă noile Dassault Rafale F4 vor beneficia de tehnologie avansată, noile aeronave pe care Franța le va dezvolta nu vor beneficia de tehnologia ”stealth” de care se bucură avioanele americane de generația a V-a, F-35.

Potrivit celor de la National Interest, Franța încurajează în continuarea dezvoltarea industriei europene și nu luat niciodată în serios opțiunea de a achiziționa avioane F-35. În schimb, Parisul lucrează împreună cu Germania și alți parteneri aliați pentru dezvoltarea unui avion de luptă ”stealth” de generația a șasea. Este vorba despre proiectul FCAS (Future Combat Air System) care ar urma să fie implementat până în 2040. Noul avion ar urma să înlocuiască Rafale din Franța, Eurofighter Typhoon din Germania și F/A-18 Hornet din Spania.

Chiar dacă noile Rafale F4 nu vor beneficia de tehnologia ”stealth” de care se bucură F-35, Dassault va introduce capabilități  suplimentare similare cu F-35, scrie sursa citată.

Potrivit francezilor noul standard F4 va aduce un plus de conectivitate. Sistemul de senzori radar va fi modernizat. Totodată, noile Rafale vor avea îmbunătățiri semnificative și în ceea ce privește armamentul. Pe aeronavă vor putea fi integrate arme noi precum rachetele SCALP, ASMP sau MICA.

În luna ianuarie a acestui an, Franța a semnat un contract cu Dassault Aviation, în valoare de peste 2 miliarde de euro, pentru dezvoltarea standardului F4 pentru avioanele Rafale. Viitoarele avioane vor înlocui progresiv Mirage 2000, în timp ce avioanele mai vechi for fi actualizate la standardul F4.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy