Noi victime în cadrul Flotei ruse din Marea Neagră. A murit comandantul navei de desant Cezar Kunikov

Ionel Copcea |
Data publicării:
Caesar Kunikov, sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
Caesar Kunikov, sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

Flota rusă din Marea Neagră (FRMN) continuă să înregistreze pierderi, nu numai tehnice, ci și umane în cadrul conflictului cu Ucraina. Comandantul navei mari de desant Cezar Kunikov, Alexander Chirva, a decedat în urma rănilor suferite în timpul „operației militare speciale”.

Acest lucru a fost anunțat, pe 18.04.2022, de guvernatorul orașului federal Sevastopol, Mikhail Rozvozhaev. 

“Astăzi ne-am luat rămas bun de la Alexander Grigoryevich Chirva din Sevastopol, comandantul navei mari de desant Cezar Kunikov a Brigăzii 197 Nave de Desant a FRMN, căpitan rang III”, a declarat Rozvozhaev, citat de agenția de presă Tass.

“Chirva a murit din cauza rănilor primite în lupta cu neonaziștii din Ucraina. Curajul, profesionalismul și experiența lui au salvat viețile membrilor echipajului”, a precizat guvernatorul.

Anterior, guvernatorul Sevastopolului, Mikhail Razvozhaev, a anunțat că, în timpul luptelor pentru Mariupol, a fost ucis locțiitorul comandantului FRMN, căpitan rang I Andrey Paliy.

Potrivit relatărilor din presă, acesta și-a pierdut viața în timp ce asigura funcționarea unui coridor umanitar pentru evacuarea civililor.

 

Morți și după scufundarea crucișătorului rus Moskva

 

Comentariul autorului: Probabil, comandantul navei mari de desant Cezar Kunikov, căpitan rang III Alexander Chirva, a fost rănit în urma exploziei de la Berdyansk din 24 martie. În urma incidentului, nava de desant Saratov a fost distrusă, fiind cuprinsă de flăcări, în timp ce alte nave au suferit avarii, dar au reușit să iasă în larg.

Inițial, s-a crezut că nava distrusă la Berdyansk este nava mare de desant Orsk a FRMN.

Crucișătorul Moskva și nava de desant Saratov au fost pierdute de FRMN în timpul confruntărilor cu Ucraina. De asemenea, partea ucraineană a anunțat că și alte nave de luptă rusești au mai suferit avarii în urma unor lovituri primite de la militarii ucraineni. Între acestea s-ar afla și nava de patrulare Vasily Bykov.

Probabil că pierderile umane ale FRMN sunt și ele destul de semnificative, deși nu sunt recunoscute de partea rusă. Numai pe crucișătorul Moscova se pare că și-au pierdut viața cel puțin câteva zeci, dacă nu chiar sute de militari. În timpul unei ceremonii organizate la Sevastopol, cu ocazia întâlnirii echipajului crucișătorului cu comandantul Forțelor Navale ale Federației Ruse, amiral Nikolay Evmenov, s-a putut observa că pe platoul unității se aflau 250-300 de militari, deși crucișătorul avea un echipaj format din aproximativ 500 de militari. 

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel