Noi sisteme antidrone au fost furnizate Pentagonului - Video

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Ascent Vision Technologies (AVT) a finalizat livrarea mai multor unități ale sistemului integrat eXpeditionary Mobile Air Defense Integrated (X-MADIS) către un client al Pentagonului al cărui nume nu a fost dat publicității, transmite Defence Blog.

Livrarea, parte a unui contract major, a inclus cea mai recentă variantă a X-MADIS, care încorporează inovații tehnologice de ultimă oră pentru îmbunătățirea capacităților portabile, în mișcare, în combaterea sistemelor aeriene mici fără echipaj (UAS).

Unitățile X-MADIS sunt în serviciu în întreaga lume protejând forțele de luptă, civili și infrastructura critică, precum și pe unii dintre cei mai influenți lideri ai lumii.

Metodele de detectare multiple asigură că nicio amenințare UAS nu rămâne nedetectată, oferind în același timp o fiabilitate mai mare în detectarea, clasificarea și localizarea simultană a unuia sau a mai multor drone.

Sistemul de imagini electro-optic/infraroșu oferă o identificare precisă a UAS în toate condițiile. Cu capacități mari de zoom, sistemul asigură identificarea dronelor cu rază lungă de acțiune, atât ziua, cât și noaptea. Cu un sistem puternic Electronic Warfare pentru neutralizare, X-MADIS oferă o soluție portabilă cu spectru complet pentru combaterea dronelor.

Înainte de livrarea primelor unități către client, AVT a efectuat o serie de teste pe teren adaptate nevoilor operaționale specifice ale clientului. Faza finală de testare s-a concentrat pe optimizarea X-MADIS pentru integrarea în platformele selectate de client și a fost finalizată la sfârșitul anului trecut.

„Suntem mândri să ne sprijinim clienții din întreaga lume cu tehnologii și produse de ultimă oră destinate să protejeze forțele de luptă, liderii guvernamentali, civili și infrastructura critică”, a declarat Lee Dingman, președintele AVT.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel