Noi lovituri nocturne la granița României. Dronele rusești au lovit facilități ucrainene din Izmail și Bilhorod-Nistrovskyi

Ionel Copcea |
Data publicării:
Atac rusesc cu drone la Gurile Dunării, în imediata apropiere a graniței României. Foto: Purtătorul cuvânt al Ministerului de Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko @Facebook
Atac rusesc cu drone la Gurile Dunării, în imediata apropiere a graniței României. Foto: Purtătorul cuvânt al Ministerului de Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko @Facebook

În timpul nopții, armata rusă a lansat un nou val de lovituri asupra unor obiective de pe teritoriul ucrainean, considerate de ocupant ca fiind folosite în scopuri militare. Atacurile aeriene au fost efectuate în mai multe regiuni, inclusiv în Odesa, la granița cu România.

În jurul orei 03:00, mai multe explozii au fost auzite în orașul-port dunărean Izmail. Dronele kamikaze rusești au lovit terminalele logistice ucrainene, precizează presa rusă.

Izmail nu a fost singurul oraș din regiunea Odesa ale cărui facilități au fost atacate în cursul nopții. De asemenea, în localitatea Bilhorod-Dnistrovskyi, a fost lovită zona trecerii cu feribotul. Partea rusă susține că aceasta a fost folosită în mod activ de militarii ucraineni pentru livrarea de arme NATO de pe teritoriul României.

Mai multe drone rusești au atacat și instalații ale regimului de la Kiev din regiunea Hmelnițki. În special, au fost lovite facilități logistice de transport, care au fost folosite în scopuri militare.

De asemenea, au fost executate lovituri aeriene asupra unor depozite și facilități de instruire a personalului Forțelor Armate ale Ucrainei din localitatea Cerkasî și din regiunea cu același nume, potrivit rușilor.

În același timp, mai multe explozii au fost auzite și în zona unor instalații din regiunea Kirovograd.

Partea ucraineană susține că dronele rusești implicate în atacurile nocturne au fost lansate din direcția sudică. Aceasta consideră că primul val de atacuri a avut ca scop identificarea zonelor problematice din sistemul de apărare antiaeriană al Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel