Noi informaţii despre starea crucișătorului Moskva: Rusia susţine că nava nu a fost scufundată, dar are nevoie să fie remorcată

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Informaţiile despre starea tehnică în care se află crucişătorul rus Moskva sunt în continuare contradictorii, Ucraina anunţând chiar că nava a fost scufundată, în timp ce Moscova susţine că vasul a fost avariat şi sunt luate măsuri pentru remorcarea sa către un port.

Consilierul prezidenţial ucrainean Oleksii Arestovici a anunţat joi la prânz că nava militară Moskva s-a scufundat după ce în ajun a fost avariată grav de rachete ucrainene.

,,Unde este Moskva? S-a scufundat'', a scris Arestovici pe Twitter, deşi nu există o confirmare oficială, potrivit postului naţional de televiziune ucrainean.

Nava-amiral a Flotei ruse din Marea Neagră a fost lovită miercuri seară de două rachete Neptun lansate de forţele ucrainene, potrivit relatărilor de la Kiev.

Dar, deşi Ministerul rus al Apărării a confirmat joi că nava a fost avariată şi că echipajul a fost evacuat, instituţia a transmis doar că a avut loc un incendiu la bord, fără să menţioneze motivele.

''Focarul incendiului a fost circumscris, nu mai există flăcări. Exploziile de muniţii au încetat. Crucişătorul Moskva îşi păstrează flotabilitatea'', a indicat ministerul rus al Apărării, care a precizat că se iau măsuri pentru remorcarea navei către port.

Potrivit Agerpres, Incerte sunt şi informaţiile privind locul în care nava a fost avariată. Potrivit unor relatări nava a fost avariată în apropiere de Insula Şerpilor, în timp ce alte surse afirmă că incidentul s-a produs în apropiere de golful Sevastopol.

Crucişătorul Moskva, ce are o lungime de peste 180 de metri, a fost lansat în 1979 şi şi-a început misiunile în 1983. Nava a fost utilizată pentru a lansa rachete asupra teritoriului ucrainean.

Potrivit relatărilor din presa ucraineană, nava a fost implicată în cucerirea Insulei Şerpilor, în urmă cu câteva săptămâni.

În cazul în care versiunea Ucrainei se confirmă, Moskva ar fi a doua mare navă de război rusă avariată grav de rachete ucrainene după 24 februarie, când Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată împotriva Ucrainei, ceea ce Moscova numeşte ''operaţiune militară specială pentru denazificarea'' ţării vecine. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel