Noi dovezi ale prezenţei militare ruseşti în estul Ucrainei | Zeci de tancuri şi vehicule militare, surprinse de misiunea OSCE

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Agenția Europeană de Securitate și Cooperare (OSCE) - Misiunea Specială de Monitorizare în Ucraina precizează în cel mai recent raport, publicat pe 12 iunie, că a găsit noi dovezi ale prezenței forţelor militare ruseşti în apropierea oraşelor Donetsk şi  Luhansk, din estul Ucrainei.

Misiunea Specială de Monitorizare în Ucraina precizează că a identificate în perioada 9-11 iunie 2020, mai multe vehicule militare, printre care mai multe tancuri T-72 şi T-64, vehicule blindate, obuziere de calibrul 122 mm (2A65 Msta-B, D-30 Alyagushka, 2S1 Gvozdika) şi sisteme de rachete cu lansare multiplă Grad. Ultimul raport al Misiunii Special de Monitorizare OSCE în Ucraina (SMM) poate fi consultat aici.

În cursul zilei de ieri, militarii ucraineni care iau parte la Operaţiunea Forţelor Întrunite (Joint Forces Operation – JFO) au raportat că un mini-UAV al Misiunii Special de Monitorizare OSCE în Ucraina (SMM) a identificat cel puțin 30 de camioane care au venit de pe teritoriul Federaţiei Ruse în provinciile separatiste din estul Ucrainei, ocolind punctele de frontieră oficiale.

În ultima perioadă, atât pe baza informaţiilor şi rapoartelor oferite de OSCE, de Operaţiunea Forţelor Întrunite şi de Serviciul de informații militare al Ucrainei am prezentat dovezi care atestă că Rusia furnizează continuu personal, arme și echipamente militare către miliţiile şi forţele separatiste care controlează regiunile autoproclamate Donetsk şi Luhansk.

Citeşte şi:  Joint Forces Operation: Lunetişti ai FSB sunt implicaţi în războiul din Donbas (Video)

După cum precizează şi Ukrinform.net, pentru a ascunde faptul că oferă suport militar continuu forţelor de ocupaţie, dar şi pentru a trece neobservată de Misiunea Specială de Monitorizare a OSCE, Rusia preferă să ocolească punctele de control oficiale.

Citeşte şi: Rusia a trimis instructori militari în estul Ucrainei. Obiectivul, instruirea şi pregătirea forţelor separatiste

În plus, există încălcări constante ale acordurilor de la Minsk care prevăd, printre altele, retragerea armelor grele de pe linia frontului, precum și interzicerea de a construi noi fortificaţii în apropierea zonelor demilitarizare și a zonelor rezidențiale, ceea ce, desigur, pune în pericol viaţa civililor din Donbas. Toate aceste încălcări ale acordurilor de la Minsk sunt confirmate de reprezentanții misiunii speciale de monitorizare a OSCE în rapoartele lor zilnice.

Citeşte şi: De teama unei ofensive a Armatei Ucrainei, Rusia a transferat tancuri și armament în Donbas

Operaţiunea Forţelor Întrunite subliniază, de asemenea, că forţele paramilitare, care sunt susţinute de Rusia, continuă să folosească civilii din Donbas pe post de scut uman, îmbunătăţind fortificații în zonele rezidențiale din oraşul Horlivka. Două noi tranșee au fost descoperite recent în oraș. În plus, aproximativ 590 de mine antitanc au fost detectate la marginea satului Shyroka Balka.

,,Toate aceste fapte arată că invadatorii ruși continuă să demonstreze o reticență persistentă de a respecta acordurile de la Minsk și ignoră deschis angajamentele lor în cadrul consultărilor Grupului de Contact Trilatera. Prin acțiunile lor, își reafirmă dorința de a escalada în continuare conflictul – crescând numărul numărul de arme  și echipamente militare aflate în imediata vecinătate a liniei de contact – punând în pericol viaţa civililor care locuiesc în localitățile ocupate", se arată în comunicatul JFO, citat de Ucrainform,

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel