Noi discuții SUA - Rusia la Geneva. Tema: ”măsuri de control al armelor şi de reducere a riscurilor"

Eduard Pascu |
Data publicării:

SUA şi Rusia vor purta discuţii la nivel înalt săptămâna viitoare, pentru a doua oară în două luni, în vederea stabilizării relaţiei tensionate dintre cele două ţări, au anunţat vineri surse oficiale, relatează AFP.

Dialogul ''cu privire la stabilitatea strategică'' şi lansat la summitul din 16 iunie, la Geneva, dintre preşedintele SUA Joe Biden şi omologul său rus Vladimir Putin va avea loc miercuri în acelaşi oraş, a declarat Departamentul de Stat al SUA, transmite Agerpres.

"Prin acest dialog, încercăm să punem bazele viitoarelor măsuri de control al armelor şi de reducere a riscurilor", se precizează într-un comunicat al Departamentului de Stat.

Din delegaţie, care va fi condusă de secretarul de stat adjunct Wendy Sherman, va face parte de asemenea Bonnie Jenkins, confirmată recent în funcţia de subsecretar de stat pentru controlul armelor.

Întrevederea are loc într-un context de tensiuni între cele două naţiuni, Statele Unite ameninţând Moscova că vor lua măsuri dacă Rusia nu pune capăt valului de atacuri cibernetice care, potrivit autorităţilor americane, provin în mare parte de pe teritoriul său.

Rusia neagă orice responsabilitate, dar Putin a salutat eforturile preşedintelui Biden de a face relaţiile dintre cele două ţări mai previzibile.

Citește și: Summit SUA-Rusia: Trei ore de discuții intense şi cu câteva rezultate concrete

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel