Noi atacuri masive asupra Ucrainei, polonezii ridică din nou avioane de luptă. Morți și răniți după ce rușii au lovit clădiri rezidențiale în Harkov

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Distrugeri urbane provocate de invadatorul rus în Ucraina. Sursă foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Distrugeri urbane provocate de invadatorul rus în Ucraina. Sursă foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Surse rusești și ucrainene au informat că, în cursul nopții de 06.04.2024, trupele ruse au lansat un nou atac masiv asupra unor ținte de pe teritoriul Ucrainei, întrebuințând drone, rachete și bombe de aviație.

Seria loviturilor a început în cursul serii, când au fost vizate obiective din localitatea Harkov, dar și din Regiunea Harkov. Zeci de drone, rachete și bombe de aviație cu module de planare și corecție au atacat atât instalații aparținând Forțelor Armate și Direcției Principale de Informații din Ucraina, cât și facilități ale complexului energetic, folosite în scopuri militare.

Rușii au lovit și clădiri rezidențiale. Potrivit Reuters care citează autoritățile regionale, cel puțin 6 civili au fost uciși iar alți 10 grav răniți.

În total, în seara zilei de 05 aprilie, au fost executate trei valuri de atacuri asupra țintelor din Harkov.

Potrivit rușilor, ca urmare a uneia dintre lovituri, a fost distrus un depozit cu muniții al armatei ucrainene, care era amplasat pe teritoriul unei întreprinderi locale.

O serie de explozii au fost semnalate și în Regiunile Kiev, Dnepropetrovsk și Hmelnițki. De asemenea, lovituri zgomotoase au fost efectuate și asupra facilităților Forțelor Armate ale Ucrainei din Zaporojie și Slaviansk.

 

Polonia a ridicat din nou avioanele de luptă. A doua oară în 10 zile

 

2. -imagine fara descriere- (avioane-f-16_polonia_91512300.jpg)

Comandamentul operațional al armatei poloneze a anunțat că “din cauza activității intense a Aviației cu rază lungă de acțiune din Rusia, care a fost folosită pentru executarea de atacuri asupra Ucrainei, avioane de vânătoare aparținând Forțelor Aeriene ale Poloniei au fost ridicate în aer”.

Este pentru a doua oară în ultimele 10 zile când avioane de luptă poloneze decolează de pe aerodromuri în timpul atacurilor Forțelor Armate ale Rusiei asupra unor ținte de pe teritoriul Ucrainei. După cum afirmă reprezentanții militari polonezi, acest lucru se face, în primul rând, pentru a intercepta rachetele rusești în cazul în care acestea
pătrund în spațiul aerian al Poloniei.

 

Ucraina a interceptat o parte din dronele și rachetele lansate de ruși

 

Atacul aerian din noaptea de 06 aprilie a fost confirmat și de Forțele Aeriene ale Ucrainei. În cadrul unui bilanț publicat în cursul dimineții se arată că trupele ruse au întrebuințat 32 de drone de atac de tip Shahed-131/136, care au fost lansate din zonele Primorsko-Akhtarsk și Kursk, precum și șase rachete de diferite tipuri. Este vorba despre trei rachete antiaeriene dirijate S-300 lansate din Regiunea Belgorod, două rachete de croazieră Kh-101/Kh-555 trase de avioanele strategice din Regiunea Saratov și o rachetă de croazieră Kalibr lansată din zona Mării Negre.

Intervenția apărării antiaeriene a Ucrainei s-a soldat cu doborârea a două rachete de croazieră Kh-101/Kh-555, a unei rachete de croazieră Kalibr, precum și a 28 de drone Shahed-131/136.

“Ucigașii ruși continuă să terorizeze ucrainenii și să atace Harkovul și alte orașe pașnice. Din păcate, acum avem morți și răniți”, se mai precizează în comunicatul Forțelor Aeriene ale Ucrainei publicat pe rețeaua de socializare Telegram.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel