Atacurile aeriene aruncă Ucraina în beznă: ”30% din centralele ucrainene au fost distruse” / Armata Britanică: Rusia vrea să distrugă rețeaua electrică

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe fondul eşecurilor pe câmpul de luptă în est şi sud, Rusia şi-a intensificat recent bombardamentele în marile orașe din Ucraina.

Autorităţile de la Kiev au precizat că bombardamentele ruseşti au vizat în special instalaţiile electrice din mai multe mari oraşe, între care Kiev.

Se pare că Rusia urmărește să distrugă infrastructura civilă din Ucraina, în special rețeaua de distribuție a energiei electrice. Astfel, țara vecină primește o dublă lovitură: nu mai poate exporta surplusul de energie electrică, iar populația nu are acces la electricitate.

Acest lucru este confirmat și de către analiștii structurii de informații a Ministerului Britanic al Apărării.

Potrivit analizei zilnice, principalul obiectiv al atacurilor aeriene este de a provoca pagube generalizate în rețeaua ucraineană de distribuție a energiei electrice. ”Pe măsură ce Rusia a suferit o serie de înfrângeri în ultimele luni, este foarte probabil ca aceasta să vrea să distrugă și infrastructura civilă, pe lângă ţinte militare”, se arată în comunicatul britanicilor.

 

Rusia a distrus 30% din centralele electrice

 

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat că, începând din 10 septembrie și până pe 18 octombrie, au fost distruse 30% din centralele electrice ucrainene.

„Din 10 octombrie, 30% din centralele ucrainene au fost distruse, ceea ce a dus la întreruperi masive de curent în toată țara. Nu mai este loc pentru negocieri cu regimul Putin”, a spus Zelenski.

 

Atacurile de marți au lăsat o parte din Kiev fără apă și curent

 

O parte din capitala Ucrainei rămas fără electricitate şi apă, din cauza bombardamentelor de marţi dimineaţă - transmite agenţia RBC, citată de Rador.

În zona rezidenţială Troeşcina, a avut loc o oprire de urgenţă a apei şi a energiei electrice. "Pe 18 octombrie, ca urmare a atacurilor lansate de Federaţia Rusă, a fost avariată infrastructura critică din districtul Desnianski al oraşului Kiev." - a anunţat compania locală de utilităţi.

Echipajele de urgenţă au plecat deja să examineze locul avariei. 50.000 de clienţi din cartierul respectiv au rămas fără electricitate.

Amintim că, marţi dimineaţă, în Kiev au s-au auzit mai multe explozii. Potrivit informaţiilor preliminare, trei bombardamente au fost înregistrate pe malul stâng al Niprului. Invadatorii ruşi au lovit o instalaţie de alimentare cu energie.

Autorităţile din multe regiuni - inclusiv Harkiv, Dnipro şi Nikolaev (Mîkolaiv) - au comunicat marţi că apărarea lor aeriană a fost activă, dar rachetele au lovit în continuare în multe locuri. Circulația metroului din Harkiv a fost oprită, stațiile fiind folosite ca adăposturi antiaeriene.

Mai multe cartiere din oraşul Dnipro - centrul administrativ al regiunii Dnipropetrovsk - au rămas fără curent electric, a anunţat la rândul său guvernatorul local, citat de Agerpres.

Conform autorităţilor ucrainene, a fost bombardat şi Krivoi Rog, oraşul natal al preşedintelui Volodimir Zelenski.

Alte bombardamente au lovit oraşul Jitomir, situat la vest de Kiev, potrivit consilierului Timoşenko. Alimentarea cu apă şi electricitate a fost întreruptă, a precizat pe o reţea de socializare primarul Serghii Suhomlin.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel