Nikolai Patrușev susține că un nor radioactiv se îndreaptă din Ucraina către Europa

Darius Muresan |
Data publicării:
Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, Nikolai Patrușev, Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei și Viaceslav Volodin purtătorul Dumei de Stat. Foto: Kremlin
Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, Nikolai Patrușev, Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei și Viaceslav Volodin purtătorul Dumei de Stat. Foto: Kremlin

Secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Nikolai Patruşev, a susţinut că norul radioactiv a apărut după distrugerea muniţiei cu uraniu sărăcit furnizată Kievului de către Occident. 

Distrugerea muniţiei cu uraniu sărăcit furnizată de Occident Ucrainei a dus la apariţia unui nor radioactiv - acesta s-a îndreptat deja spre Europa, a declarat, vineri, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, la o întâlnire de la Sîktîvkar. Patruşev a mai atras atenţia asupra faptului că ieri preşedintele american, Joe Biden, a sosit în Japonia pentru a participa la summitul G7. 'Inclusiv pentru a susţine, după cum consideră americanii, 'valorile democratice comune'.

Liderii ţărilor occidentale, sub presiunea Statelor Unite, vor discuta şi despre asistenţa acordată Ucrainei', a spus Patruşev, potrivit Rador, care citează agenția de presă rusă Tass. El a menţionat că 'americanii au 'ajutat' unele ţări în acest mod de mai multe ori de-a lungul istoriei.

Au 'ajutat' şi Ucraina, au făcut presiune asupra sateliţilor lor şi au furnizat muniţie cu uraniu sărăcit. Distrugerea lor a dus la faptul că norul radioactiv s-a îndreptat spre Europa de Vest. Şi în Polonia s-a înregistrat deja o creştere a nivelului radiaţiilor', a avertizat secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse. În plus, a continuat el, 'Statele Unite dezvoltă şi folosesc deja arme chimice şi biologice, inclusiv pe teritoriul Ucrainei'.

Aceste acuze privind armele biologice și chimice sunt reluate des de propaganda rusă, ele fiind în prim plan la începutul invaziei asupra Ucrainei, fiind folosite ca motiv al războiului de cucerire. Nu există nicio dovadă cu privire la arme chimice și biologice ale SUA în Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel