Nicu Ștefănuță: Vă imaginați că un convoi al Armatei României ar putea trece prin Ungaria spre țările baltice în cazul în care Rusia atacă?

Sursă foto: MApN
Sursă foto: MApN

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță (USR) a avut o reacție după discursul controversat pe care premierul Viktor Orban l-a avut în România, unde de la Băile Tușnad liderul maghiar s-a lansat într-un derapaj rasial, dar a criticat NATO și UE, alimentând mesajele propagandei ruse.

Europarlamentarul grupului Renew Europe amintește că „Ungaria este în mijlocul uneia din cele mai serioase recesiuni economice pe care le-a întâlnit vreodată” iar „inflația este scăpată de sub control și mediul economic este sub imensă presiune”.

„Toți dictatorii știu un lucru clar: când economia nu merge, dai vina pe străini!”, precizează Nicu Ștefănuță într-o postare pe pagina personală de Facebook, criticând politicile liderului maghiar.

Nicu Ștefănuță amintește că „Orban este pionul” lui Vladimir Putin în cadru NATO și Uniunea Europeană, lucru pe care l-a semnalat la Washington D.C. în timpul vizitei oficiale pe care a avut-o săptămâna trecută. Europarlamentarul român se întreabă retoric dacă „un convoi militar românesc va trece fără probleme prin Ungaria în drum spre țările baltice în cazul unui atac rusesc?”.

 

„Vă imaginați că un convoi militar românesc va trece fără probleme prin Ungaria în drum spre țările baltice în cazul unui atac rusesc?”

 

Orban este în mod oficial pionul lui Putin în NATO și Uniunea Europeană. Am și atras atenția asupra acestui lucru la Washington săptămâna trecută când am fost acolo. Nu degeaba și-a trimis ministrul de externe la Moscova zilele trecute.

Vorbim degeaba de mobilitate militară în Alianță dacă ne vom trezi blocați de singura țară NATO vecină. Vă imaginați că un convoi militar românesc va trece fără probleme prin Ungaria în drum spre țările baltice în cazul unui atac rusesc? Nici eu”, a adăugat europarlamentarul, care a criticat acțiunile ce alimentează extremele de ambele părți.

„Relațiile delicate se tratează cu tact, cu înțelepciune.Așa că nu-l lăsați pe Orban să vă ia ochii de la minge, ca un dibace jucător de Alba neagra. Omul are o grămadă de probleme de care vrea să fugă. Nu-i dați șansa asta, ci ardeți-l unde contează!”, a conchis europarlamentarul român Nicu Ștefănuță.

CITEȘTE ȘI: Prezent la un eveniment în România, Viktor Orban critică Europa și SUA: Ucraina nu va câștiga niciodată războiul împotriva Rusiei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel