Nicolae Ciucă, premier desemnat de președintele Iohannis. „România va derula pentru prima dată proiecte solide de investiții, dar și măsuri sociale”

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Ministrul Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis, președintele României. Sursă foto: Nicolae Ciucă @Official Facebook
Ministrul Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis, președintele României. Sursă foto: Nicolae Ciucă @Official Facebook

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că în urma consultărilor pe care le-a avut la Palatul Cotroceni a decis să îl propună pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier. Acesta a mai fost propus, doar că de data aceasta Nicolae Ciucă se bucură de o majoritate zdrobitoare în Parlament.

Decizia președintelui de a îl nominaliza pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier vine ca urmare a formării unei Coaliție cu o majoritate mare în Parlament din care fac parte PNL, PSD, UDMR și minoritățile.

„Am constatat că în Parlament s-a format o majoritate solidă, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR și grupul minorităților.

Reprezentanții acestei majorități au dorit să vină împreună la consultări. Am acceptat acest lucru și în acest format am avut o discuție pe care o consider foarte bună.

Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. Îl desemnez pe domnul Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală și pentru a se prezenta în fața Parlamentului României pentru votul de încredere”, a precizat președintele Klaus Iohannis.

 

Ciucă: Pentru prima oară România va derula proiecte solide de investiții, dar și măsuri sociale

 

La declarațiile de la Palatul Cotroceni, alături de președinte, s-a aflat și premierul desemnat Nicolae Ciucă. Acesta a subliniat că noua Coliție a stabilit un program care să pună în aplicare deciziile PNRR și, pentru prima dată, în programul de guvernare „avem un procent substanțial pentru tot ceea ce înseamnă derularea unui proiect de investiții solide și foarte bine aplicate, precum și un program de măsuri sociale”.

„În ultimele zile am lucrat împreună cu celelalte partide pentru a putea să construim un program de guvernare și să constituim o Coaliție solidă în Parlament pentru a realiza un guvern care să asigure stabilitatea țării.

Cetățenii români așteaptă stabilitate și soluții pentru a fi în măsură să rezolvăm efectele produse de pandemie, criză energetică și să avem un program care să fie în măsură să pună în aplicare deciziile pentru implementarea PNRR.

Este cât se poate de evident că este pentru prima dată când în programul de guvernare avem un procent substanțial pentru tot ceea ce înseamnă derularea unui proiect de investiții solide și foarte bine aplicate, precum și un program de măsuri sociale. Sperăm ca începând de joi să ne putem apuca serios de treabă”, a completat Nicolae Ciucă.

Noul Guvern va fi votat joi. Dacă la ultima desemnare a lui Nicolae Ciucă nu s-a mai ajuns la vot, PNL încercând să formeze un guvern minoritar, în contextul actual al Coaliției cu PSD, UDMR și grupul minorităților, noua Coliție se va bucura de o majoritate zdrobitoare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel