Nicolae Ciucă: Peste 30% din bugetul Apărării va fi alocat achiziției de tehnică militară modernă

Sursă foto: MApN
Sursă foto: MApN

Ceremonia de învestire a domnului Angel Tîlvăr în funcția de ministru al apărării naționale a avut loc marți, 1 noiembrie, la sediul MApN, în prezența prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă.

În alocuțiunea sa, ministrul Angel Tîlvăr a evidențiat importanța misiunilor desfășurate de personalul militar și civil din Ministerul Apărării Naționale pentru asigurarea securității României și contribuția la securitatea spațiului euro-atlantic.

„Trăim momente dificile și de grele încercări pentru securitatea mondială, ca urmare a războiului ilegal și ilegitim din Ucraina. Faptul că la acest moment România este o țară sigură și stabilă se datorează atât militarilor și civililor din cadrul Armatei României, cât și apartenenței la NATO, Uniunea Europeană și Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii,” a declarat Angel Tîlvăr, potrivit unui comunicat emis de MApN către DefenseRomania.

 

Angel Tîlvăr, noul ministru al Apărării vorbește despre modernizarea Armatei române

 

Ministrul apărării naționale a subliniat nevoia de continuare a eforturilor de consolidare a capabilităților de apărare naționale, în special prin continuarea programelor de modernizare a armatei.

„Vă asigur, domnule prim-ministru că, împreună cu toți cei prezenți aici și nu numai, vom continua implementarea obiectivelor asumate de coaliție prin programul de guvernare, având ca principale linii de efort atât modernizarea Armatei României cât și consolidarea și promovarea securității naționale și stabilității euroatlantice,” a declarat ministrul Tîlvăr.

 

Ciucă: Peste 30% din bugetul apărării va fi alocat achiziției de tehnică militară modernă

 

În alocuțiunea sa, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a scos în evidență importanța deciziei politice de a ridica nivelul alocărilor bugetare pentru Armata României, începând de anul viitor, la 2.5% din PIB.

„O parte semnificativă a bugetului apărării, peste 30%, va fi alocată achizițiilor de tehnică modernă, ceea ce va crea posibilitatea accelerării unor programe de înzestrare esențiale pentru creșterea rezilienței la nivelul Sistemului Național de Securitate al României. Aveți, domnule ministru, toată susținerea mea și a Guvernului României pentru îndeplinirea acestor obiective,” a arătat Nicolae-Ionel Ciucă.

Prim-ministrul a vorbit, de asemenea, despre importanța dimensiunii de cooperare civili-militari, atât la nivelul personalului MApN, cât și în relația ministerului cu celelalte instituții și cu societatea civilă în ansamblul său.

„Ministerul Apărării Naționale dispune de o resursă umană foarte valoroasă, oameni competenți, motivați și dedicați misiunilor lor, fie că vorbim despre militari sau civili. Ei sunt cei care vă vor da, domnule ministru, încrederea, vă vor stimula entuziasmul și vă vor ajuta permanent să vă îndepliniți obiectivele asumate de minister, atât în plan național, cât și cele angajate de România în cadrul NATO și Uniunii Europene. Vreau să mulțumesc tuturor celor care își desfășoară activitatea în MApN, militari sau civili, pentru tot ce au făcut în ultimul timp, prezentând o imagine puternică pentru România și armata sa, pentru ceea ce fac și vor face de aici înainte,” a declarat Nicolae-Ionel Ciucă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel