Nicolae Ciucă a depus un proiect de lege care interzice adăugarea inscripțiilor pe drapelul României

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: MApN Facebook
Sursă foto: MApN Facebook

Senatorul PNL și, totodată, ministrul Apărării Nicolae Ciucă a depus la Senat un proiect legislativ care interzice adăugarea inscripțiilor pe drapelul României.

Proiectul mai prevede ca în locurile unde este arborat steagul României să poată fi arborate și cele ale Uniunii Europene și NATO. Se mai menționează ca pe durata intornării imnului asistența să păstreze tăcerea în cazul în care nu va intona imnul României.

Potrivit proiectului legislativ: „La articolul 1, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alin. (3), cu următorul cuprins:

Pe drapelul României nu pot fi adăugate alte inscripţii şi simboluri în afara celor aprobate prin lege sau prin regulamentele militare.

La articolul 7, alineatul 3 se modifică şi va avea următorul cuprins:

In locurile în care se arborează drapelul României pot fi arborate şi drapelul Uniunii Europene şi cel al NATO.”

La articolul 21, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alin. (2), cu următorul cuprins:

Pe toată durata intonării imnului naţional asistenţa va intona imnul sau va păstra tăcerea”.

Nicolae Ciucă a transmis că această acțiune este prima sa propunere legislativă în calitate de senator al României și proiectul este unul „de suflet” pe care îl va „urmări îndeaproape”.

Presa politică a speculat că proiectul va afecta AUR, formațiune politică care s-a afișat în nenumărate mitinguri electorale cu tricolorul României pe care era inscripționată sigla partidului.

 

Ciucă: Respectând simbolurile naționale, ne respectăm istoria!

 

„Am depus la Biroul permanent al Senatului prima mea propunere legislativă, legată de respectul simbolurilor naționale, un proiect de suflet pe care îl voi urmări îndeaproape pe tot parcursul său în Parlamentul României.

Suntem cu toții datori să respectăm drapelul României și imnul național, simboluri care reprezintă istoria românilor și pe cei care s-au jertfit pentru țară și pentru întregirea neamului. Legea nr. 75/1994 prevede modalitățile de arborare a drapelului României și intonare a imnului național, dar nu prevede și unele informații referitoare la modul în care cetățenii trebuie să își arate respectul pentru cele două simboluri naționale.

Prin modificările legislative propuse, se va interzice aplicarea, pe drapelul național a oricăror inscripții sau simboluri, altele decât cele prevăzute în actele normative în vigoare. De asemenea, se va impune tuturor participanților la ceremonii oficiale ca, pe timpul intonării imnului național, să păstreze tăcerea sau să intoneze imnul”, a transmis ministrul Nicolae Ciucă, pe pagina sa de Facebook.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel