Niciun cuvânt despre pierderea crucişătorului Moskva | Putin promite că Marina rusă va primi 30 de nave noi

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a adresat participanților la parada navală care a avut loc la Sankt Petersburg şi la care au participat 33 de nave și 3.000 de militari. Sursa foto: Captura video din presa rusă de stat.
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a adresat participanților la parada navală care a avut loc la Sankt Petersburg şi la care au participat 33 de nave și 3.000 de militari. Sursa foto: Captura video din presa rusă de stat.

Președintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a asistat duminică la o paradă de nave de război și submarine nucleare la Sankt Petersburg și a anunțat că Marina rusă va primi 30 de nave noi în acest an. Nu mai puțin de 45 de nave, submarine și alte vase au luat parte la evenimentul anual al Zilei Marinei ruse, care are loc pe râul Neva din Sankt Petersburg. Aproximativ 3.000 de membri ai marinei au participat, de asemenea, la o paradă pe uscat, potrivit Kremlinului.

Puţin, însoțit de ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, și de șeful Marinei, amiralul Nikolai Evmenov, a inspectat unele dintre navele care au luat parte la evenimentul anual al Zilei Marinei ruse.

,,Astăzi, Rusia implementează cu încredere sarcinile la scară largă ale politicii noastre maritime naţionale şi dezvoltă în mod constant puterea Marinei noastre", a precizat Putin.

,,Numai în acest an, 30 de nave de diferite clase sunt adăugate flotei", a adăugat el.

Putin nu a făcut niciun comentariu substanţial cu privire la ceea ce Rusia numeşte "operaţiunea să militară specială" în Ucraina şi nici că Marina rusă a pierdut anul trecut crucișătorul „Moskva” nava care întruchipa „puterea navală a Rusiei în Marea Neagră.

Patru şefi de stat africani au participat la evenimentul de duminică, iar alte cinci ţări africane au trimis reprezentanţi, potrivit Kremlinului.

Aceștia au fost invitați după summitul Rusia-Africa de la Sankt Petersburg, care s-a încheiat vineri și la care delegații au discutat despre aprovizionarea cu cereale și despre potențiale discuții de pace privind Ucraina.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel