Abrams, glonțul de argint pentru Ucraina? Nici nu au ajuns bine primele tancuri, că SUA se gândește să suplimenteze numărul cu încă 30 de Abrams

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Abrams / U.S. Army National Guard, Sgt. Devin Lewis, flickr
Abrams / U.S. Army National Guard, Sgt. Devin Lewis, flickr

Primul lot de tancuri Abrams a ajuns în Ucraina. Sosirea tancurilor Abrams are loc pe fondul contraofensivei de mai multe luni a forțelor ucrainene împotriva forțelor ruse.

„Trebuie să fie folosite punctual, pentru operațiuni foarte specifice, bine gândite, pentru că dacă sunt folosite pe linia frontului și doar într-o luptă combinată, nu vor rezista foarte mult pe câmpul de luptă.” a spus locotenentul general. 

Expertul militar, colonelul de rezervă al Forțelor Armate ale Ucrainei Roman Svitan opinează că cele 10 sau 30 de tancuri care vor fi în curând în serviciu cu Forțele de Apărare vor fi suficiente doar pentru a întări una dintre brigăzi.

”Pentru ca Abrams să joace un rol vizibil în spargerea pozițiilor ocupanților, au nevoie de pentru a fi folosit în numere care se apropie de 100 de tancuri”, crede el.

Trebuie spus că, deși numărul poate părea mare, acesta nu se compară nici pe departe cu efectivele de Abrams utilizate de Statele Unite, în 1991, în timpul Operațiunii Furtună în Deșert, atunci când US Army a avut la dispoziție 3.113 tancuri Abrams, dintre care 2.024 au fost implicate în acțiuni de luptă. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel