Netanyahu: Israelul își va asuma responsabilitatea pentru securitatea Fâșiei Gaza după eliminarea Hamas

Darius Muresan |
Data publicării:
Armata israeliană, pregătită să înainteze în Fâșia Gaza / Foto: IDF
Armata israeliană, pregătită să înainteze în Fâșia Gaza / Foto: IDF

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni că ţara sa îşi va asuma "responsabilitatea generală pentru securitatea" Fâşiei Gaza pentru o perioadă nedeterminată, după încheierea războiului cu Hamas, informează Agerpres, care citează AFP.

"Israelul va avea, pentru o perioadă nedeterminată, responsabilitatea generală pentru securitatea" Fâşiei Gaza, a spus el într-un interviu pentru postul de televiziune ABC News."Pentru că am văzut ce se întâmplă când nu o avem. Când nu avem această responsabilitate pentru securitate, vedem izbucnirea violentă a terorii Hamas la o scară la care nu ne-am fi putut-o imagina".

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins din nou, luni, ideea unei încetări a focului în Fâşia Gaza în absenţa eliberării ostaticilor răpiţi de mişcarea islamistă palestiniană Hamas.

"Nu va exista nicio încetare a focului, nicio încetare generală a focului în Gaza fără eliberarea ostaticilor noştri", a spus el în acelaşi interviu."În ceea ce priveşte (...) pauzele mici - o oră aici, o alta acolo - le-am avut deja", a adăugat el.

"Presupun că vom analiza circumstanţele pentru a permite bunurilor - bunurilor umanitare - să intre sau ostaticilor noştri să plece. Dar nu cred că va exista o încetare generală a focului", a repetat el. "Acest lucru ne-ar împiedica eforturile de a ne scoate ostaticii, pentru că singurul lucru care funcţionează asupra acestor criminali şi asupra Hamas este presiunea militară pe care o exercităm", a spus el.

Întrebat despre responsabilitatea sa pentru atacul din 7 octombrie, premierul Netanyahu a răspuns:"Desigur". "Nu există nicio îndoială şi trebuie rezolvată după război", a spus el, adăugând că,"în mod clar", guvernul său nu şi-a îndeplinit obligaţia de a proteja cetăţenii. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel