Netanyahu: Israel va continua să lovească ținte iraniene în Siria

Tudor Curtifan |
Data publicării:
F-16
F-16

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a dat asigurări miercuri, la Moscova, în cadrul discuţiilor cu preşedintele Vladimir Putin, că ţara sa va continua să atace ţinte iraniene din Siria, pentru a preveni consolidarea influenţei militare a Iranului în această ţară.

"Cea mai mare ameninţare la adresa stabilităţii şi securităţii în regiunea noastră provine din Iran şi din partea acoliţilor săi", a declarat Netanyahu la începutul întâlnirii cu preşedintele rus, referindu-se la miliţia şiită Hezbollah şi la Hamas.

'Suntem hotărâţi să ne continuăm acţiunea viguroasă împotriva tentativelor Iranului de consolidarea militară în Siria, care vizează distrugerea noastră", a afirmat prim-ministrul israelian, neprimind un răspuns din partea preşedintelui rus în faţa camerelor de luat vederi care au transmis intervenţiile celor doi oficiali din debutul dialogului bilateral.

Rusia este principalul aliat al regimului sirian de la Damasc al preşedintelui Bashar al-Assad, împreună cu Iranul, care consideră legitimă prezenţa sa în Siria deoarece i-a fost solicitată de către preşedintele ţării arabe.

Prezenţa Iranului în Siria îngrijorează şi SUA, dar Teheranul insistă că va rămână atât timp cât doreşte regimul preşedintelui sirian, care a vizitat Iranul în această săptămână, ocazie cu care i-a mulţumit partenerului său pentru sprijinul acordat în combaterea terorismului din Siria şi a promovat totodată legături bilaterale mai strânse, inclusiv de natură economică.

Întâlnirea de miercuri de la Kremlin a celor doi lideri are loc după amânarea "de comun acord" a celei programate iniţial pe 21 februarie. Vizita la Moscova a fost amânată de Israel, după apariţia unor informaţii pe scena politică israeliană referitoare la intenţia unuia din rivalii politici ai premierului Netanyahu de a crea o alianţă care ar ameninţa şansele acestuia de a fi reales la scrutinul ce urmează să aibă loc în luna aprilie.

Putin şi Netanyahu s-au întâlnit de unsprezece ori din septembrie 2015, când Rusia s-a implicat militar în conflictul sirian, după cum a reamintit liderul israelian, care a precizat că legătura directă dintre cei doi lideri "este o componentă vitală pentru prevenirea riscurilor şi a fricţiunilor dintre cele două armate".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel