Netanyahu, evacuat după ce o rachetă a fost lansată din Gaza. "Iron Dome" a interceptat proiectilul

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, aflat în campanie pentru alegerile interne din cadrul partidului său Likud, a fost evacuat dintr-o întâlnire electorală la Ashkelon, în sudul Israelului. Incidentul a avut loc după  anunţul unui atac iminent cu rachete dinspre Fâşia Gaza.

Conform unei înregistrări video difuzate de postul de televiziune public NBC, un agent de securitate s-a apropiat de Netanyahu şi l-a informat despre existenţa unui cod roşu de alertă. Premierul israelian a salutat apoi adunarea formată din aproximativ 100 de alegători, membri ai Partidului Likud, după care a fost evacuat împreună cu soţia sa Sara.

"Un proiectil dinspre Fâşia Gaza având drept ţintă teritoriul israelian a fost interceptat de sistemul de apărare antirachetă "Iron Dome", a informat armata într-un comunicat scurt, în care se mai precizează că sirenele s-au declanşat în special în oraşul Ashkelon, unde avea loc întâlnirea la care participa Benjamin Netanyahu, amintește și Reuters, citat de Agerpres.

În septembrie, liderul Partidului Likud, aflat atunci în campanie electorală pentru legislative, a mai fost evacuat dintr-o întâlnire publică în oraşul Ashdod din sudul Israelului, după ce sirenele au anunţat iminenţa unui tir de rachete dinspre Fâşia Gaza.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel