Netanyahu, acuzat de fapte de corupție, și-a retras cererea de imunitate

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat că şi-a retras cererea de imunitate din parlament, cu o oră înainte de începerea unei sesiuni parlamentare în legătură cu această cerere.

"L-am informat pe preşedintele parlamentului că îmi retrag cererea de imunitate. Ulterior, mă voi ocupa de acuzaţiile ridicole (...) formulate împotriva mea", a declarat într-un comunicat prim-ministrul, care a fost acuzat de corupţie în trei cazuri.

"Dar deocamdată nu îi voi lăsa pe adversarii mei politici să se folosească de acest lucru pentru a deranja procesul istoric pe care îl conduc", a adăugat Netanyahu, aflat în prezent la Washington, unde urmează să fie dezvăluit astăzi (la 17.00 GMT) "planul de pace" american pentru Orientul Mijlociu.

Prim-ministrul israelian consideră că acest proiect este "istoric", deşi palestinienii l-au respins deja categoric.

 

Netanyahu, acuzat de fapte de corupție



Benjamin Netanyahu a fost acuzat în noiembrie 2019 de corupţie, fraudă şi abuz de încredere în trei cazuri. La începutul lunii ianuarie, el a cerut parlamentului (Knesset) să-i acorde imunitate până la sfârşitul viitoarelor alegeri legislative din 2 martie, mizând pe victoria sa pentru a se proteja de justiţie.

Dar în prezent, el nu dispune de o majoritate de susţinători în Knesset, iar partidele de opoziţie au convins majoritatea parlamentarilor să examineze cererea sa de imunitate înainte de alegeri.

Potrivit Agerpres, deputaţii urmau să se întâlnească marţi pentru a decide crearea unei comisii însărcinate cu examinarea cererii sale.

Prim-ministrul îşi declară nevinovăţia şi susţine că este victima unei "vânători de vrăjitoare" conduse de serviciile ministerului public şi mass-media.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel