Netanyahu a criticat poziția anti-israeliană a lui Putin la ONU. Israelul a bombardat suburbiile Damascului

Premierul Benjamin Netanyahu, împreună cu luptători din forțele pentru operații speciale israeliene. Foto: Benjamin Netanyahu @OfficialFacebook
Premierul Benjamin Netanyahu, împreună cu luptători din forțele pentru operații speciale israeliene. Foto: Benjamin Netanyahu @OfficialFacebook

Într-un apel telefonic, premierul israelian Benjamin Netanyahu l-a mustrat pe Vladimir Putin pentru sprijinul Rusiei pentru o rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU care cere încetarea luptei din Fâșia Gaza, relatează The Times of Israel.

O declarație a biroului primului ministru israelian relevă că Netanyahu a exprimat „critici puternice față de cooperarea dintre Rusia și Iran” într-un apel telefonic cu președintele rus.

Netanyahu a criticat Rusia și pentru celelalte poziții sale anti-Israel în organele ONU și alte forumuri.

Premierul israelian a continuat subliniind că orice altă țară vizată de atacul terorist al Hamas din 7 octombrie ar fi răspuns „cel puțin cu aceeași forță cu care a răspuns Israelul”.

Cu toate acestea, Netanyahu nu a fost doar critic la adresa lui Putin, într-un apel telefonic el a lăudat eforturile Rusiei de a determina mișcarea teroristă Hamas să elibereze un bărbat israeliano-rus ținut ostatic în Fâșia Gaza.

Potrivit unei declarații citate de The Times of Israel, Netanyahu a încheiat cerându-i lui Putin să facă presiuni asupra Crucii Roșii, astfel încât restul ostatici aranjați pentru medicamentele necesare și vizite medicale și alte vizite necesare.

 

Israelul a bombardat suburbiile Damascului

 

Armata israeliană a efectuat un alt atac aerian pe teritoriul sirian duminică seara, provocând pagube la periferia Damascului, a informat agenția de știri de stat siriană SANA, citând un oficial de securitate. Un atac similar a fost raportat de mai multe ori în ultimele două luni, vizând aparent militanți susținuți de Iran.

Potrivit unei surse citate de SANA, „agresiunea aeriană” israeliană a avut loc cu aproximativ o oră înainte de ora locală miezul nopții și a vizat „diverse locuri din jurul Damascului”.

„Apărarea noastră antiaeriană a doborât rachetele, în timp ce altele au cauzat daune materiale limitate”, a continuat oficialul care a preferat să rămână anonim.

Un corespondent AFP de la fața locului a raportat că „exploziile au durat mai mult decât de obicei” la periferia capitalei siriene luni seară.

Organizația Siriană pentru Drepturile Omului (SOHR) în exil a declarat după atac că au fost vizate „facilitățile Hezbollah”, inclusiv cele aflate în apropierea aeroportului Damasc. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel