Netanyahu a cerut încetarea totală a focului în Gaza

Ema Apostu |
Data publicării:
Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu
Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu

 Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a cerut duminică o încetare a focului totală de către Hamas în Gaza, într-o primă declaraţie făcută după escaladarea violenţelor în zonă în ultimele zile, relatează AFP. 

După una dintre cele mai grave confruntări de la războiul din 2014 dintre Israel şi Hamas, mişcarea islamistă la putere în Gaza, a fost instaurat un armistiţiu fragil joi seara, prin medierea Egiptului şi a ONU, potrivit unei surse apropiate negocierilor. 

Nu a fost obţinută nicio confirmare oficială din partea Israelului sau a Hamas, dar situaţia s-a calmat de atunci în enclava palestiniană şi la periferia sa israeliană. 

"Suntem în mijlocul unei campanii împotriva terorismului la Gaza", a declarat Netanyahu la deschiderea Consiliului săptămânal al miniştrilor. "Cererea noastră este clară: o încetare totală a focului. Nu ne vom mulţumi cu mai puţin", a adăugat el. 

"Până acum, am distrus sute de ţinte militare ale Hamas şi în fiecare nouă serie de atacuri militari israelieni plătesc Hamas un preţ greu", a spus Netanyahu. 

Zona din jurul barierei care separă Gaza de teritoriul israelian este începând cu 30 martie scena unei mobilizări împotriva blocadei de peste 10 ani impuse de către Israel şi pentru dreptul de revenire a palestinienilor care au fost alungaţi sau care au fugit de pe pâmântul lor la crearea statului Israel, în 1948. 

Cel puţin 168 de locuitori din Gaza au fost ucişi de focuri de armă israeliene începând cu 30 martie. Un soldat israelian a fost ucis în 20 iulie, pentru prima dată din 2014.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel