Netanyahu: Operațiunea din Gaza este justă și morală. Vom răspunde focului cu foc

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Militari ai armatei israeliene desfăşuraţi de-a lungul frontierei cu Gaza
Militari ai armatei israeliene desfăşuraţi de-a lungul frontierei cu Gaza

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis, într-un discurs susţinut sâmbătă noapte, că armata ţării sale va lovi mişcarea Hamas, care a continuat atacurile cu rachete asupra Israelului în cursul weekendului, atâta timp cât va fi necesar, relatează DPA.

„Nu mai există o operațiune justă sau morală”, a spus Netanyahu despre campania militară a Israelului în Gaza, menționând că ostilitățile au început atunci când Hamas a lansat rachete în Ierusalim luni seara , potrivit cotidianului The Times of Israel.

Teroriștii Hamas au tras peste 2.300 de rachete asupra Israelului, potrivit Forțelor de Apărare din Israel. Zece israelieni, inclusiv un copil, au fost uciși de rachtele transe de Hamas, iar sute de cetateni israelien au fost răniți. Cea mai recentă victimă a fost sâmbătă după-amiază, când un bărbat a fost ucis de un proiectil care a lovit suburbia Ramat Gan din Tel Aviv.

„Știi și știu că nicio țară nu ar tolera acest lucru. Israelul nu va tolera acest lucru. Israelul a răspuns cu fermitate la aceste atacuri și va continua să răspundă cu fermitate”, a declarat Netanyahu.

"Vom răspunde focului cu foc", a spus Netanyahu în discursul video. 

"Această operaţiune militară va continua atâta timp cât va fi necesar până când ne îndeplinim scopurile şi obţinem pace şi securitate pentru toţi cetăţenii israelieni", l-a citat Jerusalem Post pe premierul israelian.

Rachetele trase de teroriștii Hamas au continuat să lovească oraşele israeliene sâmbătă, unde sirenele de avertizare s-au auzit în oraşul Beersheba din sudul Israelului şi în zone de frontieră din apropiere de Gaza, a anunţat armata israeliană.

Alarmele s-au auzit de mai multe ori şi la Tel Aviv, ultima dată sâmbătă seara târziu. Cel puţin o persoană a fost ucisă sâmbătă într-un atac cu rachetă în zona oraşului Tel Aviv.

Armata israeliană a lovit noi ţinte pe teritoriul palestinian, inclusiv lansatoare de rachete şi două unităţi de luptă ale grupării teroriste Hamas.

Aviaţia israeliană a distrus şi un bloc din Fâşia Gaza în care se aflau mai multe organizaţii media. Potrivit armatei israeliene, clădirea adăpostea şi "bunuri militare" ale Hamas, iar civilii au fost avertizaţi înainte de tirul aerian pentru a avea timp să evacueze.

Referindu-se la distrugerea de către Israel a mai multor clădirilor din Gaza, cum ar fi cea de sâmbătă care găzduia birourile mai multor agenţii de presă, Netanyahu a spus că aceste clădiri sunt folosite de Hamas și alte organizații teroriste.

Ministrul israelian al apărării, Benny Gantz, a emis, de asemenea, o declarație în limba engleză sâmbătă seară, solicitând comunității internaționale să sprijine Israelul în mijlocul luptelor împotriva Hamas și a celorlalte grupuri teroriste din Gaza. Gantz a spus că a ordonat IDF să lanseze Operațiunea Gardian al Zidurilor după ce luni seara Hamas a început să tragă cu rachete către Israel.

,,Este datoria noastră față de cetățenii noștri. Datoria față de democrație. Și datoria față de valorile vieții, libertății și statului de drept. Nicio țară, instituție său organism internațional nu poate pune la îndoială dreptul nostru de a ne proteja cetățenii și suveranitatea ”, a spus Gantz.

Hamas lansat continuu rachete asupra Israelului de luni. Peste 2.300 de rachete au fost lansate, potrivit armatei israeliene, deşi circa 20% cad în Fâşia Gaza, fără a lovi teritoriul israelian.

Israelul a răspuns cu lovituri aeriene şi tiruri de artilerie, lovind peste 650 de ţinte, a declarat un ofiţer al armatei israeliene. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel