Nervi de oțel sau inconștiență? Un biciclist trece pe lângă un HIMARS, fix în momentul lansării rachetelor. Nici măcar nu s-a uitat în spate

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Nervi de oțel sau inconștiență. Așa putem caracteriza atitudinea unui biciclist ucrainean, după ce acesta a trecut la doar câțiva metri de un sistem M142 HIMARS, exact în momentul când erau lansate rachetele. 

Publicația ucraineană NV a prezentat vineri un videoclip care circulă pe rețelele de socializare, în care se poate observa cum un biciclist iese din liziera pădurii și trece prin imediata apropiere a sistemului de lansare de rachete M142 HIMARS.

O înjurătură se aude în rusă, probabil a celui care filmează toată scena, în timp ce o persoană pe bicicletă iese din pădure chiar lângă un lansator care executa o salvă de rachete.

Soldații ucraineni blochează temporar traficul pe drumurile din apropiere, când trag de pe echipamentele mobile, dar în acest caz se pare că nu au luat în considerare drumul forestier de pe care a venit biciclistul, notează publicația.

După prima lansare a unei rachete, urmată de un nor de fum, biciclistul a schițat doar un mic gest și și-a ferit capul, dar a continuat fără ezitare sau fără să se uite înapoi, chiar dacă a urmat o altă salvă. Nu este clar unde anume a fost filmat videoclipul.

Ucraina a primit până acum 18 lansatoare de rachete HIMARS americane, Statele Unite angajându-se să trimită încă 20 de echipamente.

Alte state NATO au furnizat și ele Kievului peste 10 lansatoare de rachete HIMARS, raporta CNN la începutul lunii mai, citând Departamentul de Stat al SUA. Ucraina a folosit aproximativ 9.500 de rachete lansate de HIMARS.

Citește și: SUA vor furniza Ucrainei muniție pentru lansatoarele de rachete Patriots și HIMARS

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel