Navele Flotei Ruse din Marea Caspică vor desfăşurat exerciţii militare

S.I. Catalin |
Data publicării:
Fregata de tip Gepard (Proiectul 1166.1) Tatarstan este nava amiral a flotilei caspice a Rusiei
Fregata de tip Gepard (Proiectul 1166.1) Tatarstan este nava amiral a flotilei caspice a Rusiei

Flota rusă din Marea Caspică (FRMC) a fost aletată în cadrul verificării inopinate asupra nivelului de pregătire pentru luptă. Un număr de 35 de nave, inclusiv nave dotate cu rachete și piese de artilerie, alături de peste 1500 de marinari, au intrat în stare de alertă în urma unei inspecții surpriză pentru estimarea nivelului de pregătire de luptă al marinei militare, a precizat într-un comunicat, pe pe 25.06.2019, Ministerul rus al Apărării, citat de Uawire.org.

Potrivit Ministerului, exercițiul va avea două faze. ,,În prima etapă a verificării, forțele FRMC au fost aduse la nivelul de pregătire pentru luptă deplină, echipajele navelor au trecut la pregătirea acestora pentru luptă și marș, iar subunitățile regimentului de infanterie marină, pe tehnica de luptă și specială, au efectuat marș în raionul de concentrare", se arată în comunicatul de presă.

,,În cea de-a doua etapă, navele flotilei vor îndeplini misiuni cu executarea de lansări de rachete și trageri de artilerie asupra unor ținte navale, aeriene și de coastă. Grupul de dragoare va îndeplini misiuni antimină, iar navele auxiliare vor complete rezervele de mijloace materiale ale navelor pe mare", au precizat reprezentanții Ministerului Apărării.

Potrivit anunțului făcut de Ministerul Apărării de la Moscova, inspecția va dura până la sfârșitul săptămânii și va implica echipajele navei lansatoare de rachete "Tatarstan", a navelor de mici dimensiuni cu rachete și artilerie "Astrakhan", "Grad Sviyazhsk", "Uglich", "Volgodonsk" și "Makhachkala", a navelor care draghează mine, precum și ale unor ambarcațiuni cu piese de artilerie și a unor nave de sprijin.

Recent, la 24 iunie, înainte de exercițiul Tsentr-2019, forțele din Sectorul Militar Central al Rusiei au fost supuse unei inspecții surpriză. Potrivit Ministrului Apărării de la Moscova, Serghei Shoygu, această inspecție va dura până pe 28 iunie și va implica peste 50 de exerciții în mai mult de 35 de zone marine de antrenament.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel