Nave NATO de luptă împotriva minelor marine SNMCMG-2, în Portul Constanţa

Sebastian Florea |
Data publicării:
SNMCMG2
SNMCMG2

Forţele Navale Române vor fi gazda navelor militare ale Grupării navale NATO SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Counter-measures Group)

Navele NATO vor acosta, în perioada 28-31 iulie, în Portul Militar Constanţa, pentru a continua seria activităţilor în comun, a informat joi Statul Major al Forţelor Navale (SMFN).

După escalele în porturile Burgas din Bulgaria şi Odessa din Ucraina, Dragorul Maritim 'Lt. Lupu Dinescu', vânătorul de mine turcesc 'TCG Anamur' şi nava germană de comandament şi aprovizionare 'FGS Rhein' se află la a treia staţionare la cheu din această jumătate a lunii, perioadă în care au participat la exerciţiul multinaţional BREEZE 18, organizat de Forţele Navale Bulgare, în apele teritoriale ale Bulgariei şi în apele internaţionale ale Mării Negre, dar şi la exerciţiile comune, pe mare, cu navele militare ucrainene, potrivit unui comunicat de presă transmis de SMFN.

Activităţile echipajelor celor trei nave militare prevăd, în prima zi a escalei în România, şi o vizită oficială la Comandamentul Flotei din Constanţa, unde vor fi analizate aspecte ale colaborării din timpul acestei misiuni din bazinul Mării Negre.

Porți deschise

Militarii germani, români şi turci vor deschide duminică, 29 iulie, porţile navelor pe care îşi îndeplinesc datoria, pentru a primi vizita populaţiei civile, prezentă în Portul Constanţa, la Dana Pasagere, în intervalele orare 10.00-12.00 şi 14.00-18.00. După escala din Portul Militar Constanţa, navele Grupării navale NATO SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Counter-measures Group) vor naviga, începând cu ziua de marţi, 31 iulie, în largul Mării Negre, pentru a continua activităţile de instrucţie şi misiunile de supraveghere a traficului maritim, care se vor încheia cu câteva zile înainte de începerea pregătirilor pentru sărbătorirea Zilei Marinei Române, eveniment la care va participa şi Dragorul Maritim 'Lt. Lupu Dinescu', dar şi Fregata 'Regele Ferdinand', navă integrată în Gruparea navală NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), conform comunicatului citat.

Potrivit acestuia, prin intermediul acţiunilor desfăşurate de cele două nave militare româneşti, în cadrul misiunilor NATO, Marina Militară Română contribuie la stabilirea unei prezenţe avansate în partea estică a Alianţei şi îşi dovedeşte capacitatea de operaţionalitate deplină şi continuă. Gruparea navală NATO SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Counter-measures Group) face parte dintre cele patru grupări NATO ale MARCOM (Allied Maritime Command), formate din forţe maritime multinaţionale integrate, nave din ţări aliate, şi este condusă, din data de 6 iulie 2018, de către căpitan comandorul german Frank Maginsky.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel