Nave de luptă și avioane rusești au executat exerciții comune în acvatoriul Mării Negre

Ionel Copcea |
Data publicării:

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 20.05.2021, crucișătorul purtător de rachete Moscova și fregata Amiral Grigorovici, purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, au executat un exercițiu comun cu trageri de artilerie asupra unor ținte aeriene.

“Exercițiul s-a desfășurat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al flotei, în poligoane maritime din acvatoriul Mării Negre”, se arată într-un comunicat de presă, preluat de agenția Interfax.

După cum au precizat reprezentanții ruși, rolul aeronavelor adversarului convențional a fost jucat de două avioane de vânătoare de tip Su-30SM din cadrul Aviației navale a FRMN.

“După descoperirea detașamentului de nave, piloții au executat un atac asupra acestora, lansând ținte aeriene, care imitau mijloacele de asalt aerian ale adevrsarului. În urma clasificării țintelor și apropierii acestora la distanțele de distrugere, echipele de apărare antiaeriană de pe navele de luptă au întrebuințat instalațiile de artilerie de la bord pentru lovirea lor”, au menționat reprezentanții statului major al FRMN.

Pe 18 mai, crucișătorul Moscova și fregata Amiral Grigorovici au desfășurat exerciții de căutare a submarinelor.

De asemenea, tot pe 18 mai, Ministerul rus al Apărării a informat că două bombardiere strategice de tip Tu-95MS au îndeplinit o misiune de patrulare de cinci ore deasupra apelor neutre ale Mării Negre.

Comentariul autorului: Ieșirea pe mare a unor nave de luptă importante ale FRMN și participarea acestora la exerciții comune cu submarine și avioane are loc pe fondul prezenței în Marea Neagră a unor nave de patrulare aparținând Forțelor Navale ale unor state membre NATO, respectiv Franța (Commandant Birot) și Marea Britanie (Trent). Anterior, în regiune s-a aflat și nava de patrulare americană Hamilton.

În același timp, activitățile de pregătire pentru luptă ale forțelor rusești din regiune reprezintă și o reacție la o serie întreagă de exerciții aflate în curs de desfășurare, în special pe flancul estic al NATO, de la Marea Baltică și până în Marea Mediterană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel