Navantia și Naval Group, noi propuneri pentru Forțele Navale ale Greciei

Eduard Pascu |
Data publicării:
Foto: Helenic Navy Facebook
Foto: Helenic Navy Facebook

Constructorii navali Navantia și Naval Group au depus noi oferte pentru modernizarea flotei de suprafață a Forțelor Navale ale Greciei.

Propunerea Navantia combină o suită de produse tehnice, bazată pe cele mai recente inovații pentru nave, cu angajamentul de a maximiza construcția cu colaborarea industriei grecești, minimizând în același timp riscul, transmite Naval News.

Navantia s-a angajat să livreze 4 fregate noi pentru flota marinei elene și să le modernizeze pe cele din clasa Hydra în cadrul programului marinei elene. Astfel ei oferă Greciei noile fregate F-110, despre care spun că vor deveni coloana vertebrală a marinei spaniole. F-110 încorporează tehnologii navale de vârf care includ interoperabilitatea deplină cu sistemele europene și americane, arme de ultimă generație și utilizarea unui soft care permite simulări și evaluări operaționale.

2. Fregata F1... (fregata-f110-navantia_76011600.jpg)

Sursa foto: Navantia/Twitter

Navantia se angajază să fie un partener cu industria greacă a construcțiilor navale a companiilor de inginerie, contractanților și furnizorilor de echipamente și materiale din Grecia.

Ca parte centrală a programului, constructorul naval spaniol a prezentat un plan de transfer de tehnologie și capacități pentru revitalizarea capacității de construcție navală grecească.

Acest plan este susținut de experiența în dezvoltarea capacităților pentru țările partenere, inclusiv Australia, Norvegia și Regatul Arabiei Saudite. 

 

Oferta Naval Group

 

În același timp, nici constructorul francez Naval Group nu s-a lăsat mai prejos. Ca parte a echipei franceze, Naval Group împreună cu MBDA și Thales a depus o nouă ofertă pentru modernizarea flotei de suprafață a marinei elene, transmite Naval News.

Oferta echipei franceze constă într-un pachet pentru a se asigura că Grecia are cele mai bune capabilități în cel mai scurt timp, cu costuri optimizate. 

Această ofertă constă în:

• 4 fregate FDI HN dintre care 3 construite în Grecia. Prima va fi furnizată până în 2025 

• Modernizarea fregatelor MEKO din Grecia

• O participare la industria elenă 

3. Fregata FD... (fregata-fdi-naval-group--sursa-foto-naval-group_58021600.jpg)

Sursa foto: Naval Group

Francezii susțin că această ofertă răspunde tuturor nevoilor actuale și viitoare ale marinei elene cu un pachet cuprinzător bazat pe fregata FDI, iar prima este deja disponibilă.

”Cu acest pachet global de fregate echipate cu cele mai avansate sisteme de radare și rachete Sea Fire, furnizate de Thales și MBDA, cât și soluția pentru modernizarea MEKO va asigura imediat îmbunătățirea capacităților Forțelor Navale Elene și nevoile viitoare creând și susținând în același timp locuri de muncă și beneficii economice pentru țară în deceniile viitoare”, se arată în comunicatul celor de la Naval Group.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel