Navalnîi: Putin, un pungaș care va intra în istorie ca 'Vladimir otrăvitorul'. Ironii în fața instanței care l-a condamnat

Tudor Curtifan / 02 feb 2021 / 21:24
Alexei Navalnîi. Sursă foto: Alexei Navalnîi Facebook - Алексей Навальный
Alexei Navalnîi. Sursă foto: Alexei Navalnîi Facebook - Алексей Навальный

Alexei Navalnîi a fost condamnat de un tribunal din Moscova la 3 ani și jumătate de ani de închisoare 

Navalnîi a fost condamnat după ce judecătorii au decis că acesta a încălcat condiţiile de eliberare în urma unei condamnări cu suspendare în 2014. Doar că Navalnîi s-a aflat în comă și a fost transferat în Germania, după ce a fost otrăvit cu Novicik, pe teritoriul Federației Ruse. 

La sfârşitul lui august 2020 lui Aleksei Navalnîi i s-a făcut rău în timpul unui zbor în Siberia. După două zile de spitalizare, la presiunea apropiaţilor săi, Rusia a permis spitalizarea sa de urgenţă în Germania.

Potrivit concluziilor a trei laboratoare europene, printre care unul francez şi unul german, care au fost confirmate de Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din grupa Noviciok, o substanţă concepută de specialişti sovietici în scopuri militare.

 

„Putin va intra în istoria Rusiei ca Vladimir otrăvitorul”

 

Azi, în fața instanței care l-a condamnat Navalnîi a răspuns ironic acuzelor care i s-au adus și a lansat un nou atac la adresa președintelui Vladimir Putin.

Potrivit CNN, Navalîi i-a întrebat ironic pe magistrați cum le-ar fi putut notifica unde se află în contextul în care acesta a fost otrăvit. „Pentru că eram în comă?”, s-a întrebat ironic Navalnîi. „Cum puteți spune că nu știați unde am fost? Am fost în comă! Avocatul meu a trimis documentația. Ce puteam să mai fac? (...) Până și președintele (n.a. - Vladimir Putin) a spus în direct la televizor că a autorizat plecarea mea în Germania. Nu știați nici acest lucru?”.

Navalnîi a lansat ulterior un atac la adresa lui Putin, „un pungaș ce se ascunde într-un buncăr”. Navalnîi e de părere că Putin consideră o „insultă” faptul că nu a decedat după otrăvire.

Vladimir Putin se poate preface în continuare că e un politician măreț și un lider mondial, dar va intra în istorie ca Putin otrăvitorul. L-am avut pe Alexandru Eliberatorul și Yaroslav cel Înțelept. Îl vom avea pe Vladimir otrăvitorul”, a transmis Navalnîi.

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, cea mai importantă voce critică la adresa Kremlinului din tabăra opoziţiei ruse, a fost reţinut la întoarcerea sa în Rusia din Germania, unde timp de cinci luni a primit îngrijiri medicale după otrăvirea sa în vară cu agent neurotoxic noviciok, este deţinut în prezent, sub control strict, în una din cel mai rău-famate închisori din Moscova.

Acesta este penitenciarul denumit 'Matrosskaia tişina' ('Tăcerea marinarului'), situat în nord-estul Moscovei, unde sunt încarceraţi deţinuţi de rang înalt pe care autorităţile încearcă să-i izoleze de lumea din afară încă din perioada sovietică.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy