Navalnîi: Putin, un pungaș care va intra în istorie ca 'Vladimir otrăvitorul'. Ironii în fața instanței care l-a condamnat

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Alexei Navalnîi. Sursă foto: Alexei Navalnîi Facebook - Алексей Навальный
Alexei Navalnîi. Sursă foto: Alexei Navalnîi Facebook - Алексей Навальный

Alexei Navalnîi a fost condamnat de un tribunal din Moscova la 3 ani și jumătate de ani de închisoare 

Navalnîi a fost condamnat după ce judecătorii au decis că acesta a încălcat condiţiile de eliberare în urma unei condamnări cu suspendare în 2014. Doar că Navalnîi s-a aflat în comă și a fost transferat în Germania, după ce a fost otrăvit cu Novicik, pe teritoriul Federației Ruse. 

La sfârşitul lui august 2020 lui Aleksei Navalnîi i s-a făcut rău în timpul unui zbor în Siberia. După două zile de spitalizare, la presiunea apropiaţilor săi, Rusia a permis spitalizarea sa de urgenţă în Germania.

Potrivit concluziilor a trei laboratoare europene, printre care unul francez şi unul german, care au fost confirmate de Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din grupa Noviciok, o substanţă concepută de specialişti sovietici în scopuri militare.

 

„Putin va intra în istoria Rusiei ca Vladimir otrăvitorul”

 

Azi, în fața instanței care l-a condamnat Navalnîi a răspuns ironic acuzelor care i s-au adus și a lansat un nou atac la adresa președintelui Vladimir Putin.

Potrivit CNN, Navalîi i-a întrebat ironic pe magistrați cum le-ar fi putut notifica unde se află în contextul în care acesta a fost otrăvit. „Pentru că eram în comă?”, s-a întrebat ironic Navalnîi. „Cum puteți spune că nu știați unde am fost? Am fost în comă! Avocatul meu a trimis documentația. Ce puteam să mai fac? (...) Până și președintele (n.a. - Vladimir Putin) a spus în direct la televizor că a autorizat plecarea mea în Germania. Nu știați nici acest lucru?”.

Navalnîi a lansat ulterior un atac la adresa lui Putin, „un pungaș ce se ascunde într-un buncăr”. Navalnîi e de părere că Putin consideră o „insultă” faptul că nu a decedat după otrăvire.

Vladimir Putin se poate preface în continuare că e un politician măreț și un lider mondial, dar va intra în istorie ca Putin otrăvitorul. L-am avut pe Alexandru Eliberatorul și Yaroslav cel Înțelept. Îl vom avea pe Vladimir otrăvitorul”, a transmis Navalnîi.

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, cea mai importantă voce critică la adresa Kremlinului din tabăra opoziţiei ruse, a fost reţinut la întoarcerea sa în Rusia din Germania, unde timp de cinci luni a primit îngrijiri medicale după otrăvirea sa în vară cu agent neurotoxic noviciok, este deţinut în prezent, sub control strict, în una din cel mai rău-famate închisori din Moscova.

Acesta este penitenciarul denumit 'Matrosskaia tişina' ('Tăcerea marinarului'), situat în nord-estul Moscovei, unde sunt încarceraţi deţinuţi de rang înalt pe care autorităţile încearcă să-i izoleze de lumea din afară încă din perioada sovietică.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel