Nava spital USNS Comfort preia pacienți bolnavi, dar nu va primi infectați cu COVID-19

Darius Muresan |
Data publicării:
Nava spital USNS Comfort, sursă foto: Military Health System
Nava spital USNS Comfort, sursă foto: Military Health System

Sosită la cheiul newyorkez din Manhattan luni, nava-spital USNS Comfort a început să primească primii bolnavi, dar intenţionează să se izoleze "într-o bulă" pentru a nu risca prezenţa la bord a persoanelor contaminate cu noul coronavirus, potrivit responsabilului său medical, căpitanul Patrick Amersbach, citat de AFP, potrivit Agerpres.

După ce a intervenit deja în zone de conflict şi de catastrofe naturale, Comfort este pregătită să primească până la 1.000 de pacienţi, dar nu va lua niciun bolnav de COVID-19.

Vineri seara, ea a primit 21 de pacienţi, potrivit responsabilului cu presa al navei, căpitanul de corvetă Amelia Umayam.

"Considerăm că USNS Comfort este într-o bulă", a explicat căpitanul Amersbach, indicând că membrii echipajului nu sunt autorizaţi să coboare de pe navă.

Pacienţii sosesc direct din spitale newyorkeze şi vor fi examinaţi în prealabil pentru a se asigura că nu sunt purtători de coronavirus.

Pentru moment, nici măcar rudele pacienţilor nu sunt autorizate să urce la bord.

"Suntem pe cale să instituim" un protocol pentru ca o rudă să poată face o vizită unui bolnav, spune responsabilul medical de pe Comfort, "pentru că nimeni nu vrea să fie privat de familia sa".

Oraşul New York a înregistrat 56.289 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus de la declanşarea pandemiei şi 1.867 de morţi.

Centrul Congreselor Javits Center, transformat în spital de campanie de armata americană, urma de asemenea iniţial să nu primească pacienţi afectaţi de COVID-19, dar în cele din urmă va trebui să-i găzduiască.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel